Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Τέλειωσαν οι εκλογές και ξαναρχισε η ακατάσχετη φιλολογία για τη Χρυσή Αυγή και τα ψηλά ποσοστά της.

Φταίει η Αριστερά που δεν εμπνέει και οδηγεί τους απελπισμένους στους ναζί, γιατί έχει ξύλινη γλώσσα και δεν είναι τρέντι.
Φταίει η Αριστερά, γιατί δε συμπαρατάσσεται με τον Σαμαρά να διδάξουν Διαφωτισμό μαζί.
Φταίει ο κρατισμός που έκανε τον Έλληνα καλομαθημένο και τώρα που μεταρρυθμιζόμαστε πάει στον Κασιδιάρη.
Φταίει το ΚΚΕ που δε συμπαρατάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ, που θα συμπαραταχθεί με τους ΑΝΕΛ και το κίνημα "Με ψεκάζουν - Δεν πληρώνω", για να δώσει διέξοδο στη χώρα.
Φταίει η κυρίαρχη αριστερή κουλτούρα που άνοιξε το δρόμο στο μίσος και τη βία, αφού δεκαετίες σε όλη την Αθήνα ακούγονταν αντάρτικα (Σώτη, αυτό).

Έλα όμως που οι φασίστες και τα φασιστοειδή σαρώνουν απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη. Ας στείλουμε την Σώτη στη Γαλλία, να τους εξηγήσει κι εκεί τι φταίει, και τον Αρίστο στην Ουκρανία να οργανώσει την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση του Σβομπόντα.

Ποιος φταίει; Ποιος φταίει; Οι πιο σοβαροί αστοί λένε ότι φταίει η μεταβατική φάση της αναδιάρθρωσης της Παγκόσμιας Οικονομίας. Αυτοί λένε την αλήθεια. Φταίει ο καπιταλισμός και πράγματι είμαστε σε μεταβατική φάση του. Μεταβαίνει εις τόπον χλοερόν, τόπον αναψύξεως. Ποια ώρα, ακριβώς είναι η κηδεία; Θα σας γελάσω, αλλά μπορεί και πολύ σύντομα.

 Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες.
 Β.Ι. Λένιν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου