Κυριακή 14 Μαΐου 2017



Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
                                        (στηρίζει το )

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
Συνάδελφοι, κατατέθηκε στη βουλή το νέο νομοθετικό έκτρωμα που συνεχίζει και εντείνει την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση. Μία είναι η απάντηση στη νέα πρόκληση εναντίον μας:
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΚΑΙ 18 ΜΑΗ!
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης είχαμε περιγράψει συνοπτικά τα σφαγιαστικά για εργαζόμενους και συνταξιούχους μέτρα. Από τότε πέρασαν μόλις επτά ημέρες, αλλά ήταν αρκετό το διάστημα αυτό για να εξελιχθεί μια απίστευτη επικοινωνιακή κωμωδία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, σε αλλεπάλληλες έκτακτες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ γίναμε μάρτυρες ενός σίριαλ με αντικείμενο την καλή, κακή ή πολύ κακή αλλαγή του νόμου 4415/16 στα άρθρα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είμαστε βέβαιοι για το ακριβές περιεχόμενο της  διάταξης που τελικά θα ψηφιστεί μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και αφορά τον κλάδο μας. Θεωρούμε ότι η κωμωδία αυτή που παίζεται στις πλάτες μας έχει ως βασικό ενορχηστρωτή την κυβέρνηση γενικώς και τον υπουργό Παιδείας ειδικώς. Με παρελκυστική πολιτική μηνών φτάσαμε στο παρά πέντε, χωρίς να ξέρουμε τι προβλέπεται για το εργασιακό μας μέλλον.
Ενόψει της απεργιακής μάχης δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Παρ΄ όλα αυτά, πρέπει να επισημάνουμε τα λάθη της στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από το φθινόπωρο, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση τρόικας και κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο 28 του 4415/16 στο σημείο που αφορά το οργάνο που θα κρίνει τις απολύσεις από τα ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ όχι μόνο δεν κατήγγειλε την αλλαγή ενός νόμου μόλις λίγων ημερών, αλλά, αντίθετα, αμέσως θριαμβολόγησε και θριαμβολογούσε επί μήνες. Πριν λίγες μέρες μάθαμε από την πλειοψηφούσα παράταξη ότι ο θρίαμβος δεν είναι τελικά θρίαμβος. Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ δηλώνει πλέον εξαπατηθείσα από το υπουργείο Παιδείας και, μάλιστα, είδαμε στο σάιτ της Ομοσπονδίας απαίτηση ακόμη και για παραίτηση του υπουργού που μεθόδευσε μία διάταξη που ουσιαστικά απελευθερώνει τις απολύσεις και μάλιστα στο έδαφος της παιδαγωγικής ανεπάρκειας, με ό,τι αυτό σημαίνει. Επιπλέον, μειώνεται δραστικά η αποζημίωσή των απολυμένων.
Συνάδελφοι, αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε το τραγελαφικό αυτό σίριαλ. Η θέση μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη: ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ 28 ΚΑΙ 30 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4415/16 που διασφαλίζουν έστω και στο ελάχιστο κάποια ψίχουλα εργασιακής αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων. Ήταν εξαρχής προφανές ότι οποιαδήποτε άλλη θέση, όπως αυτή της ΟΙΕΛΕ, περί «θετικής αλλαγής» διαμορφώνει κλίμα εφησυχασμού ανάμεσα στους εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για ακόμη χειρότερες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, αφού οδηγεί τη διαδικασία απόλυσης σε αχαρτογράφητα νερά, εκτός των δομών του Υπουργείου Παιδείας.
Συνάδελφοι, ακόμη και την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής, μπορεί να δούμε ανατροπές και νέα επεισόδια στο σίριαλ «Αλλαγή του 4415/16». Μην τσιμπάτε στην ελπίδα και το φόβο που σπέρνουν κυβέρνηση, τρόικα και συμβιβασμένες με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον» συνδικαλιστικές ηγεσίες. Όποιο σενάριο αλλαγής του 4415/16 και αν επικρατήσει, θα είναι εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Είμαστε μπροστά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 17 Μάη και εκεί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση με τη μαζική, μαχητική συμμετοχή μας.
Απαιτούμε:
-          Καμία αλλαγή στο νόμο 4415/16
-          Άμεση αποκατάσταση των αποδοχών μας στο επίπεδο προ του καλοκαιριού του 2015.
-          Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
-      Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων που εκδικητικά και καταχρηστικά απολύθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου