Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΥΝΑΜΑΙ

  Αγαπώ τους ανθρώπους και ως εκ τούτου δεν ένιωσα πολύ καλά ακούγοντας για το κάψιμο των γραφείων της Άθενς Βόις.
 Επίσης, είμαι και λάτρης της λενινιστικής αντίληψης, που θέλει τέτοιες ενέργειες να είναι από αναποτελεσματικές μέχρι ολέθριες για το κίνημα.
 Είμαι και φίλος (φεϊσμπουκικός, κατά βάση) ενός πολύ αγαπημένου συγγραφέα-συνεργάτη της εφημερίδας και ως εκ τούτου ένιωσα ακόμη πιο άσχημα στο άκουσμα της είδησης.

Το παραδέχομαι όμως. Δε θα έκανα τίποτα για να βοηθήσω την εφημερίδα να σηκωθεί (αν έχει πέσει, βέβαια, που δεν το ξέρω). Η ΑV δεν είναι ένας συνάνθρωπός μας που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες ή από ατυχία και εμείς, αν έχουμε λίγο φιλότιμο, τον βοηθάμε ενεργά να ξεπεράσει το χτύπημα. Δεν είναι ούτε μία εφημερίδα που έχει καλίπυγες ξανθές, μελαχροινές και άρθρα για τον Ολυμπιακό και την καλή μπύρα. Εννοείται ότι αν την είχαν κάψει, θα γινόμουν συνδρομητής για να την στηρίξω.

Η ΑV όμως δε δείχνει κώλους (όσο θα έπρεπε), αντιθέτως μας έχει, εννοώ την κοινωνική τάξη που ανήκω, για ανθρώπους του κώλου. Οι αρθρογράφοι της πάντα έχουν έναν κακό λόγο να πουν για τις απεργίες και πολλούς καλούς λόγους για τις ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, που συνοπτικά νοούνται ως απελευθέρωση της Αγοράς (σε διάφορες παραλλαγές) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ΑV μου έχει κάνει κακό, διευκολύνοντας την επιβολή μίας πολιτικής που με βλάπτει και μάλιστα πολύ σοβαρά, όπως την βιώνω με τις απολύσεις συναδέλφων μου, οι οποίες είναι απόρροια της εφαρμογής αυτής της πολιτικής.

 Λυπάμαι, αλλά πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Έχει αρκετούς συμμάχους, άλλωστε. Ο κύριος Μητσοτάκης, για παράδειγμα, προβάλλει στη σελίδα του στο φέισμπουκ την ανάγκη να γίνουμε συμπαραστάτες-συνδρομητές της εφημερίδας. Σπεύσατε, παιδιά. Εγώ δε δύναμαι.


UPDATE: Κατέβηκε η ανάρτηση από τη σελίδα του Μητσοτάκη. Πιθανή ερμηνεία, να του είχαν χακάρει το λογαριασμό. Άλλη πιθανή ερμηνεία, να την είχε ανεβάσει κάνας σύμβουλος εκτός τόπου και χρόνου. Τρίτη ερμηνεία, να με διαβάζει ο Κυριάκος. Κυριάκο, δώσε πόνο. Αντέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου