Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ


Στα "σύνορα" Γάζας-Ισραήλ σκοτώθηκαν καμιά εικοσαριά άμαχοι και άοπλοι από ισραηλινά πυρά για τα οποία όχι απλώς υπάρχουν στοιχεία (μαρτυρίες, βίντεο, φωτογραφίες), αλλά και η επίσημη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης ότι όποιος πλησιάζει τον φράχτη βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο. Εννοείται ότι καμία από τις μικρές και μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που χτυπιούνται για το μπαγιόκο στη Μέση Ανατολή δεν είδε κάποιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, πλην της Τουρκίας που είναι τόσο βουτηγμένη στο αίμα που η αναφορά της στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ καθιστά συμπαθείς τους Ισραηλινούς.
Στη Συρία έπεσαν(;) χημικά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς κανείς να έχει αδιάσειστα στοιχεία για το πώς ακριβώς έγινε αυτό και κυρίως ποιος το έκανε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ενέργεια (αν έγινε) που δεν έχει κανένα στρατιωτικό όφελος για τη συριακή κυβέρνηση, ενώ αντίθετα είναι ό,τι πρέπει για να δοθεί χείρα βοηθείας στους ισλαμιστές αντάρτες που έχουν στριμωχτεί. Αυτή η ιλαροτραγωδία μας πάει πίσω 15 χρόνια, όταν οι ΗΠΑ και το ΗΒ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Ιράκ με την επίκληση του κινδύνου από τα χημικά του Σαντάμ, τα οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν και οι επιτιθέμενοι έλεγαν εν γνώσει τους ψέματα.

Στο διά ταύτα, σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο πλήθος "δημοσιογράφων" κάνουν αυτό που έκαναν και στο παρελθόν. Γίνονται η φωνή που πολλαπλασιάζει και νομιμοποιεί την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών. Από BBC μέχρι FOX μας λένε για τα "χημικά του Άσαντ" που έχουν εξοργίσει τον Μακρόν και τον Τραμπ. Αυτό, βεβαίως, είναι αναμενόμενο στον ιμπεριαλισμό. Πώς θα βγάλουν (και αυτοί) οι άνθρωποι το ψωμάκι στους; Το κακό είναι πως υποπtεύομαι ότι οι περισσότεροι ούτε καταλαβαίνουν τι είναι αυτά που τους είπαν να λένε, ενώ το ακόμη χειρότερο είναι ότι μάλλον το κάνουν πλέον για τρεις κι εξήντα, στην Ελλάδα, τουλάχιστον. Αμείλικτοι οι νόμοι της Αγοράς.

Παρ΄ όλα αυτά, η Αχέντ Ταμίμι θα νικήσει. Μπορεί όχι η συγκεκριμένη που έριξε μια σφαλιάρα σε ισραηλινό στρατιώτη και τώρα είναι σε μια ισραηλινή φυλακή, αλλά ΟΙ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

1 σχόλιο: