Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗΑγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
(το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το )
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΗ
Συνάδελφοι, μετά από μήνες "διαπραγματεύσεων" ανακοινώθηκαν τα αναμενόμενα καταστροφικά μέτρα που θέλουν, κυβέρνηση και τρόικα, να επιβάλουν στον κόσμο της εργασίας στο πλαίσιο της περίφημης "συμφωνίας" μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:
- Η μείωση του αφορολόγητου κόβει τουλάχιστον ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς που λαμβάνουν πάνω από 400 ευρώ το μήνα.
- Καταργείται ουσιαστικά η κυριακάτικη αργία σε μεγάλο μέρος της χώρας και ανοίγει ο δρόμος για συνολική αναθεώρηση του καθεστώτος των αργιών.
- Διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις, όπως απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο.
- Περικόπτονται περαιτέρω οι ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις.
- Διατηρούνται οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί και οι ακόμη πιο εξευτελιστικοί για τους νέους εργαζόμενους.
- Περικόπτονται ζωτικά επιδόματα (υγείας, πρόνοιας, θέρμανσης)
- Διευρύνεται το πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων σε Ενέργεια, Νερό και άλλες πρώην ΔΕΚΟ.
- Ως αντίμετρα προβάλλονται μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ιδιαίτερα για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απεργάζονται την εφαρμογή στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ, που δυνητικά οδηγούν σε αύξηση ωραρίου και αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Παρά τις διαψεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, δεν ξεχνάμε ότι ο ΟΟΣΑ είναι κορώνα στο κεφάλι της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, προσωπικά.
Παράλληλα, θεωρείται ως δεδομένο και προβάλλεται από την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ ως θετική εξέλιξη η αλλαγή του πλαισίου κρίσης των αιτιολογημένων απολύσεων. Συγκεκριμένα, αφαιρείται από τα ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ η συγκεκριμένη αρμοδιότητα και μεταφέρεται σε ένα όργανο εκτός των δομών του Υπουργείου Παιδείας. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισημάνουμε την αποπροσανατολιστική θέση της πλειοψηφούσας παράταξης, η οποία θριαμβολόγησε και θριαμβολογεί για μία εξέλιξη σαφέστατα αρνητική. Αρκεί να θυμηθούμε πόσο αναγκαία θεωρούσε την υπαγωγή του καθεστώτος εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Παιδείας, για να καταλάβουμε το μέγεθος της αντίφασης που χαρακτηρίζει τη σημερινή θέση της.
Τέλος, προετοιμάζεται μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ ακούγονται διάφορά για απελευθέρωση των εκτός υποχρεωτικού ωραρίου δραστηριοτήτων, κάτι που δυνητικά αφαιρεί ώρες από συναδέλφους που δεν συμπληρώνουν πλήρες ωράριο στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.
Συναδέλφισσα /Συνάδελφε
 Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τους όρους κάτω από τους οποίους δουλεύουμε, τις απλήρωτες ώρες, τα κουτσουρεμένα επιδόματα, τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Τα τελευταία χρόνια καλούμαστε να  «βάλουμε πλάτη», να κάνουμε υποχωρήσεις με το πρόσχημα ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο. Για την εργοδοσία είμαστε συνεργάτες όταν συμφέρει, αλλά το κέρδος είναι πάντα δικό τους. Οι εργοδότες αξιοποιούν και θα αξιοποιήσουν το εκάστοτε αντεργατικό οπλοστάσιο που διαθέτουν προς όφελός τους!
 Τώρα είναι η ώρα να αξιολογήσουμε τη ζωή μας στα μέτρα των αναγκών μας!
 Να απαντήσουμε αγωνιστικά στο τέταρτο μνημόνιο που θα φέρουν προς ψήφιση. Έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη να διαφυλάξουμε δικαιώματα και κατακτήσεις, κερδισμένα με αγώνες και αίμα! Και έχουμε τη δύναμη: Με τη συμπαράταξη με τις ταξικές δυνάμεις του Σωματείου. Αυτό φοβούνται εργοδοσία και κεφάλαιο: Τη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Και είναι ο μόνος δρόμος αντεπίθεσης στην επίθεση που δεχόμαστε.

Η ΑΣΚΙΕ καλεί κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς να συμμετάσχει στην

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Να είμαστε σε ετοιμότητα, να δώσουμε μαχητικό παρών μαζί με όλους τους εργαζομένους!

Η ΑΣΚΙΕ καλεί κάθε εργαζόμενο οργανωμένα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας στην πράξη, καλούμε σε συμπόρευση για να διεκδικήσουμε:

Ø  Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€.
Ø  Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
Ø  Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Ø  Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία.
Ø  Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Ø  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Ø  Απόρριψη κάθε επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
Ø  Καμία αλλαγή στο άρθρο 28 του 4415/17 που αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις και το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων
Αθήνα, 7 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου