Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΔΩΝΙΣ FOR PRESIDENTΒλέπω τον μικρό Γεωργιάδη (Λεωνίδα) να ωρύεται για το Λίντελ-Σκοτ που το πουλάει 30 ευρώ, στην επίτομη έκδοσή του. Είναι, σίγουρα, ενδιαφέρον, από πολιτισμική άποψη, να βλέπεις έναν τύπο με γραβάτα να πουλάει λεξικά Αρχαίων Ελληνικών σαν πωλητής γάβρου στη λαϊκή, αυτό, όμως, που είναι πιο ενδιαφέρον είναι η παρουσία του Πλεύρη (πατρός) στην εκπομπή.

Ενεθυμήθην ότι ο μεγάλος Γεωργιάδης (το καμάρι της οικογένειας) είχε πρωτογίνει γνωστός μέσω των εκπομπών του Πλεύρη, ο οποίος είχε συστήσει στο κοινό του τον νεαρό, τότε, "ιστορικό και φιλόλογο", που είχε αναπτύξει επανελληνιστική δραστηριότητα, μέσω πρωτότυπων μαθημάτων εκμάθησης Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά, άπερ εστερούντο της ευκαιρίας να μάθουν τη γλώσσα των προγόνων τους μέσα στο ελεγχόμενο από εθνοπροδότας ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο σεμνός ιστορικός-φιλόλογος-εκδότης ήταν αρκούντως χαμηλοβλεπούσος, νιώθοντας, προφανώς, δέος, δίπλα στον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Προσφάτως, όμως, ο Άδωνις, εμμέσως, έδωσε την εντύπωση ότι διέρρηξε τους δεσμούς του με τον μέντορά του. Δήλωσε ότι ήταν λάθος του η προβολή του πλεύρειου πονήματος "Εβραίοι: όλη η αλήθεια" από τη δική του εκπομπή, μόλις προ ολίγων ετών.

Βεβαίως, δεν έχω καμία αμφιβολία για την κάπως ασταθή άποψη που έχει ο Άδωνις για πρόσωπα και πράγματα, αφού είναι γνωστό ότι κάποτε έβριζε Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ, αλλά έγινε υπουργός της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης, υμνητής Σαμαρά και, περίπου κολλητός του Βενιζέλου. Για τη σχέση του με τον Πλεύρη, πάντως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι απολύτως σταθερή. Εκτός κι αν ο Λεωνίδας καλεί τον οποιονδήποτε στην εκπομπή των αφων Γεωργιάδη εν αγνοία του Άδωνη. Λέτε; Είναι τόσο πιθανό όσο ο φιλελεύθερος νεοδημοκράτης να είναι πραγματικά δημοκράτης και όχι κρυπτοπινοτσετικός. Καλή ψήφο την Κυριακή, γαλάζια παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου