Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΤΡΙΒΗ



Η απόδοση της συντριβής στο πρόσωπο του "σατανικού Σόιμπλε" και της "διψασμένης για κυριαρχία Γερμανία", εν συνόλω,  είναι άκρως παραπλανητική και καταφανώς συνιστά προσπάθεια αθώωσης της οπορτουνιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, γενικώς, και του Τσίπρα, ειδικώς.

Το ίδιο ισχύει και με την απόδοση της συντριβής στους Τσίπρα - Βαρουφάκη - ΣΥΡΙΖΑ, εν συνόλω. Για την ακρίβεια η δεύτερη άποψη δεν είναι προϊόν απλώς επιδερμικής ανάγνωσης της πραγματικότητας των πέντε, τουλάχιστον, τελευταίων ετών, αλλά, επιπλέον, συνιστά ακούσια ή εκούσια αθώωση των κυρίως υπαίτιων της σημερινής κατάντιας. Με τη σειρά:

1. Ο ιμπεριαλισμός με τις επιδιώξεις και τις αντιθέσεις του στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι οποίες συνυφαίνονται με τις απολύτως κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές θέσεις και πρακτικές.
2. Η διαπλοκή του παραπάνω με το εγχώριο αστικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που δεν είναι μία εξαίρεση από τον ορθό ευρωπαϊκό κανόνα, αλλά η νομοτελειακά προσδιορισμένη έκφρασή του εντός αυτού του κανόνα.
3. Η αδυναμία, επί του παρόντος, το κομμουνιστικό κίνημα, πανευρωπαϊκά, να δώσει πειστικές απαντήσεις και εναλλακτικές στις εκμαυλισμένες από την ψεύτικη ευημερία δεκαετιών και φοβισμένες από το "Τέλος της Ιστορίας" μάζες.

Στο 1 και 2 βρίσκονται οι αιτίες, στο 3 έχουμε και την προοπτική της λύσης. Ψηλά τις κόκκινες σημαίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου