Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Ένα από τα πολλά ψέματα που ακούστηκαν την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα είναι η βεβαιότητα πως με τέτοια δημοψηφίσματα επέρχεται ο διχασμός. 

Καταρχάς, ένα δίλημμα είναι διχαστικό, αν είναι δίλημμα. Στην περίπτωσή μας και οι δύο πλευρές διακηρύσσουν ότι θα εφαρμόσουν την καλύτερη πολιτική, για να ευημερήσουμε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή να χρεοκοπήσουμε και επίσημα με λιγότερες απώλειες, λέω εγώ και κάθε σοβαρός άνθρωπος που διάβασε το Μνημόνιο του ΄10.

Κατά δεύτερον, όσοι τα λένε αυτά ανήκουν στην παράταξη του ΝΑΙ. Ποιοι είναι οι επικεφαλής αυτής της παράταξης; Είναι τα όργανα του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου που διασφάλισαν για τους εαυτούς τους μια θέση πολιτικής και (σε πλείστες περιπτώσεις) οικονομικής ελίτ, αλήτ, δηλαδή, ελληνιστί, που όμοιά της δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του δυτικού, λεγόμενου, κόσμου, που κατά τ΄ άλλα είναι το πρότυπό τους. Με αυτούς, ναι, νιώθω ένα διχασμό, να τον πεις.

Βεβαίως, επειδή οι κώλοι έχουν σφίξει πολύ, στις τελευταίες διαδηλώσεις υπέρ του ΝΑΙ έκαναν την εμφάνισή τους (με μπράβους και τον μπάτλερ τους) και οι εκπρόσωποι του χρήματος, του κεφαλαίου, ντε, που βόλταραν με σημαιάκια με τα κίτρινα αστεράκια. Κατέβηκαν με Τζάγκουαρ από την Εκάλη. Ναι, με αυτούς παθαίνω έναν διχασμό.

Από δίπλα και όλος ο στρατός των φοβισμένων δημοσίων υπαλλήλων που φτιάχνονται να ακούν για την καταπολέμηση του κρατισμού, καθώς η πελατειακή τους διασύνδεση τους καθιστά ασφαλείς και θεωρούν, βέβαια, ότι όταν έρθει η ώρα του εξορθολογισμού και της συρρίκνωσης θα "σφυρίξουν τα δρεπάνια στ΄ άλλο χωράφι". Με αυτούς, ναι, τον νιώθω το διχασμό.

Αντιθέτως, κανέναν διχασμό δε νιώθω για τους οπαδούς του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, τους φοβισμένους μικροκαταθέτες ή τους "ηρωικούς υπερασπιστές της εθνικής αξιοπρέπειας", που δουλεύουν τρελά ωράρια για τρεις κι εξήντα, είναι απολυμένοι, είναι νέοι 30 χρονών που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να κολλήσουν ένα ένσημο, είναι συνταξιούχοι που ζουν με 400 ευρώ το μήνα, είναι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έγλειψαν, δεν έκαναν τουμπεκί "όταν έπρεπε" και, βεβαίως, δεν είδαν άσπρη μέρα κι ας ήταν δέκα φορές καλύτεροι από τα βλαμμένα που ανελίχθηκαν δίπλα τους. Κανένας διχασμός γι΄ αυτούς. Είναι δικοί μας.

Οργανωθείτε, παλέψτε και διχαστείτε συνειδητά με αυτούς που η ζωή σας διχάζει κι ας μην το νιώθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου