Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΤΙΝΑ

Πλησιάζει η κρίσιμη μέρα, αφού είχε πλησιάσει και μια βδομάδα πριν, ένα μήνα πριν και ένα τρίμηνο πιο πριν. Εμφανές το παιχνίδι της φασιστοΕΕ και των τσιπρορτουνιστών, για να πούμε στο τέλος "Επιτέλους" και να μας φορέσουν το Μνημόνιο 3 αριστερότατα και δημοκρατικότατα.

Σε όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι, βέβαια, για άλλη μια φορά δίνουν τα ρέστα τους και οι "αντίπαλοι" του Τσίπρα, οι φιλελέδες, ντε, οι ορθολογιστές, οι διαφωτιστές της μαύρης νύχτας.

Τι ακούσαμε κι ακούμε για "καταστροφή που έρχεται", τι για "τούνελ που βγαίναμε και ήρθε το τσογλάνι και μας ξαναέχωσε", πόση η ανάγκη για "μεταρρυθμίσεις", για "προσρμογές", για ό,τι δεν είχε φανταστεί ούτε η Θάτσερ στις δόξες της.

Όλη η βεβαιότης τους για το τι θα έπρεπε να γίνει, βεβαίως, πηγάζει από τις μάσες και τις καταθέσεις τους που φοβούνται μη χάσουν, αλλά υπάρχουν και οι αγνοί ιδεολόγοι.

Είναι αυτοί που έχουν το δόγμα ΤΙΝΑ (There is no alternative) κορώνα στην ευρωκεφάλα τους. Κι αυτοί ακόμη όμως, ολίγον τσουτσέκια είναι, όπως και να το πεις. Αντί να βγουν θαρρετά, θατσερικά, μάγκΥκα, να πουν "Απολύστε, καταργήστε ρυθμίσεις, ξεκωλώστε τα συνδικάτα, απελευθερώστε την αγορά, κόψτε συντάξεις", αναμασάνε τα πούστικα περί "Μεταρρυθμίσεων".

Αφήνουν κάτι γραφικούς σαν τον Τζήμερο και πρώην αριστερούς αφιονισμένους του φέις να τα λένε στα ίσα, ενώ αυτοί, σαν νυφίτσες (κουφαλίτσες), πίσω από τις "Μεταρρυθμίσεις" και το "Ρεαλισμό".

Λέτε, λέτε ό,τι θέτε. Τα κανόνια της Ουκρανίας, της ευρωπαϊκιάς, ακούγονται πια δίπλα μας. Ξανανοίξτε τον Λένιν και θα δείτε ότι δεν ήσασταν τόσο ηλίθιοι στα νιάτα σας, όσο μερικοί αυτοαξιολογήστε ετεροχρονισμένα. Νούμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου