Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ

«Σε αυτό προσβλέπουν οι άνεργοι νέοι; Να γίνουμε μια εστία σοσιαλισμού στη νοτιοανατολική γωνία της Ευρώπης;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προφανώς, ο κύριος Μητσοτάκης, έχοντας αντίληψη των επιθυμιών της νεολαίας από το οικείο και ευρύτερο φιλικό του περιβάλλον, θεωρεί ότι κάποιοι έλληνες νέοι προσβλέπουν στο να τους στείλει ο μπαμπάς τους στο Χάρβαρντ, να παίξουν για πολύ λίγο το ρόλο στελέχους πολυεθνικής και μετά να γίνουν υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Κάποιοι άλλοι έλληνες νέοι που ξέρει ο κύριος Μητσοτάκης προσβλέπουν στο να κληρονομήσουν τον μπαμπά τους, τον επιχειρηματία, και να επιχειρήσουν κι αυτοί μέσα σε μια ακόμη πιο ελεύθερη αγορά που θα απελευθερώσει κι άλλο τις καινοτόμες ιδέες τους.

Κάποιοι άλλοι νέοι που ξέρει ο κύριος Μητσοτάκης, απ' όσα του λένε τα πληρωμένα από το Δημόσιο υπαλληλάκια του, που διαχειρίζονται τα της εκλογικής του περιφέρειας, θα πουλούσαν και τη μάνα τους και, προφανώς, θα ψήφιζαν και Μητσοτάκη, αν είχαν μια αμυδρή ελπίδα να βρουν θέση στη νέα Ελλάδα των σταρτ απ και οι πιο παραδοσιακοί και βολικοί σε κάνα ΕΣΠΑ του πεντάμηνου με πεντακόσα ευρώ. Και όλα αυτά, για να τα ακουμπάνε στην Πάολα και τον Παντελίδη.

Δυστυχώς, ο κύριος Μητσοτάκης, τώρα που το σκέφτομαι, ξέρει καλά τους έλληνες νέους. Ελπίζω, σύντομα, οι έλληνες νέοι να μάθουν καλύτερα τους εαυτούς τους από τον κύριο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου