Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΗ

Η Νταίζυ Ντακ σήκωσε το τηλέφωνο που κουδούνιζε επίμονα για ώρα. Δεν είχε όρεξη να μιλήσει σε κανέναν και βαριεστημένα είπε ένα ξέπνοο "Εμπρός".
Στην άλλη άκρη του σύρματος ήταν μια φωνή που δεν είχε ακούσει για τουλάχιστον δύο χρόνια. "Νταίζυ, πού χάθηκες, ρε παλιόφιλη;"


 Η σιχαμένη φωνή του Γκαστόνε, του πιο κωλόφαρδου πάπιου της Λιμνούπολης και γνωστού αρχιγλείφτη του Σκρουτζ Μακ Ντακ, της προκάλεσε άμεσα ελαφρά ναυτία, μαζί με έκπληξη, βέβαια, αφού για τόσο καιρό ο αηδιαστικός σούπερ τυχερός τσάτσος και ξάδελφος του αιώνιου αρραβωνιαστικού της δεν είχε δώσει σημεία ζωής.


- Τι συμβαίνει, Γκαστόνε, όλα καλά;
- Καλά, Νταίζυ μου, αλλά τα προκομμένα τα ξαδελφάκια και κυρίως αυτός ο Χιούι έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή του θείου Σκρουτζ.
- Τι εννοείς;
- Ξέρεις, είναι αυτή η υπόθεση της υπόσχεσης που τους είχε δώσει να τα στείλει για διακοπές στη Χαβάη, την οποία αναίρεσε.
- Ε, και;
- Τα αχάριστα πλάσματα το κατήγγειλαν στο Χαμόγελο του Παπιού και ο κακομοίρης τρέχει και δε φτάνει.


- Εντάξει, τα ξέρω αυτά. Θα καταθέσω, μάλιστα, βεβαιώνοντας τα περί αθέτησης.
- Εμ, ναι. Αυτό ήθελα να σου πω. Ξέρεις, θα υπάρξουν αποκληρώσεις και δε θα ήθελες, φαντάζομαι, να είσαι στους αποκληρωθέντες.
- Ρε, δεν πας στο διάολο, λέω γω, νούμερο!


Ο Μανουέλ ξύπνησε απότομα. Είχε κοιμηθεί μπροστά στην τηλεόραση και το πρωινό πρόγραμμα έπαιζε ήδη, όταν άνοιξε τα μάτια του. Ο Ντόναλντ Ντακ γελούσε με το δαιμόνιο γέλιο του. Γύρισε κανάλι κι έπεσε στον Αυτιά να λέει για τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να σκίσει το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου