Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΔΥΟΜΕΘΑ

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι πλησιάζει το τέλος μίας από τις πολύ γελοίες κυβερνήσεις που γνώρισε η μεταπολιτευτική Ελλάδα και, ως είθισται σε τέτοιες ευτυχισμένες στιγμές της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα τον κώλο της μαϊμούς. Δε λέω "της πιο γελοίας κυβέρνησης", καθότι σε τέτοια λεπτά ζητήματα πολιτικής τάξης καλό είναι να τηρούμε το χρυσό κανόνα του μέτρου.

Ακόμη και ο πιο φανατικός υπερασπιστής της Κοινής Λογικής, ακόμη και ο πλέον φανατικός υπέρμαχος της Ευρώπης (να ΄ναι κι ό,τι να ΄ναι) έχει εμφανώς καταθέσει τα όπλα. Έχει σταματήσει να μάχεται κατά του αντίπαλου δέους της δεξιάς, του κόκκινου ΠΑΣΟΚ υπό την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ, καθότι, μάλιστα, ο Αλέξης έχει δώσει πλέον επαρκή διαπιστευτήρια ευρωπροσήλωσης, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τις χάρες της αγιορείτικης κοινότητας και της Ορθοδοξίας εν γένει.

Καθώς έρχεται, λοιπόν, το πλήρωμα του αγορασμένου από τον καπιταλισμό χρόνου, οι άνθρωποι αυτοί που μας "κυβερνάνε" (μπουχαχα) εμφανώς τα ΄χουν γράψει όλα στα παλιά τους τα παπούτσια ή αφανώς έχουν βαρέσει μπιέλα. Ακούστε ιστορία:

Ήρθαν, λέει, κάτι σούπερ ντούπερ Αμερικάνοι της ενάλιας αρχαιολογίας και μαζί με τους δικούς μας αρχαιολόγους διενήργησαν ιδιαίτερα δύσκολες και δαπανηρές έρευνες στο περίφημο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Με στολές, με όργανα, με τα σεα και τα μέα τους κατάφεραν, έναν αιώνα μετά την ανακάλυψη του, να εντοπίσουν σημαντικότατα ευρήματα, το κύριο φορτίο, λέγεται, του ρωμαϊκού πλοίου που κουβαλούσε της Αθηνάς τα μάτια.



Οι έρευνες διακόπηκαν, μάλλον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά είχε προγραμματιστεί, όπως διαβάζω σε ΔΟΛια πόρταλ και εφημερίδες, ενημέρωση από τους Αμερικάνους και τους Έλληνες αρχαιολόγους. Πάνω, λοιπόν, που οι υποβρύχιοι Ιντιάνα Τζόουνς ήταν έτοιμοι να πουν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τα περί των ερευνών τους, είδαν τον Τζίζας φαντάρο. Να σταματήσει κάθε ενημέρωση, είπε η υπουργάρα Πολιτισμού, διότι θα κάνει τις ανακοινώσεις ο Τασούλας αυτοπροσώπως, ενώ παίζει και να βάλει σκάφανδρο και ο Σαμαράς, για να βρεί την ουρά της γοργόνας, σύμφωνα με τοπογραφικό που βρήκε η Περιστέρη στη δεξιά παρειά της δεξιάς Καρυάτιδας.



Τα αμερικανά στην αρχή νόμισαν ότι τους κάναν πλάκα, μετά όμως που κατάλαβαν ότι ο Μποκάσα και ο Καντάφι έχουν πιο λευκούς, αλλά άξιους, συνεχιστές στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού, έριξαν μερικά γαμωσταυρίδιαα στα Αγγλικά και απεχώρησαν παραμιλώντας.

Είναι κάποιες στιγμές που αισθάνεσαι υπερήφανος που είσαι Έλληνας. Μετά το ιταμό ευχαριστώ του Σημίτη προ είκοσι, περίπου, ετών, οι Αμερικάνοι πήραν από το δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα την απάντηση που τους πρέπει. "Γιάνκις, γκόου χόουμ". Πόση περηφάνεια. Πόση Νέα Δημοκρατία. Πόση ανοησία, ρε φίλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου