Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ


Στη Σοβιετική Ένωση, όποιος άδικα ή δίκαια κρινόταν ένοχος για υπονόμευση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με συγκεκριμένες πράξεις (π.χ. σαμποτάζ) πιθανόν να στελνόταν σε γκούλαγκ, όπου διαβιούσε κάτω από ακραία, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του. Στην Ελλάδα σήμερα, όποιος με συγκεκριμένες πράξεις (π.χ. συμμετοχή σε απεργία) κριθεί δίκαια ή άδικα ότι υπονομεύει την οικοδόμηση της Ελεύθερης Οικονομίας σίγουρα απολύεται, χάνει το υποθηκευμένο σπίτι του και αναγκάζεται να ζήσει σε ακραία, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Η βασική διαφορά, βεβαια, βρίσκεται στο ότι τότε, εκεί υπήρχε ένα όραμα να υπερασπιστεί ένας Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι. Σήμερα, εδώ υπάρχει μία Ελεύθερη Αγορά να υπερασπιστεί ένας Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Οι ποιητές σήμερα είναι στην τηλεόραση. Ελεύθερος Κόσμος.

6 σχόλια:

  1. Στη Σοβιετική Ένωση όποιος άδικα (δίκαια γιατί;) κρινόταν για τις ιδέες του (αυτό που εσύ λες "υπονόμευση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με συγκεκριμένες πράξεις") χάναμε τα ίχνη του. Στην Ελλάδα αν δεν το παίξεις αντίθετος (δεν έχει σημασία με τι ακριβώς), δεν κλείσεις δρόμους και δεν εμποδίσεις ασθενοφόρα να περάσουν, δε βρίσκεις γκόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Σοβιετική Ένωση καταδικάζονταν, δεν εξαφανίζονταν, όσοι κατηγορούνταν για έμπρακτη υπονόμευση της σοβιετικής εξουσίας, με σαμποτάζ, συνεργασία με ξένες δυνάμεις, οργάνωση ένοπλης εξέγερσης κ.λπ. Η άποψή σου για το πώς βρίσκεις γκόμενα είναι κάπως πασέ. Σήμερα οι πιο χάι γκόμενες είναι στη ΔΑΠ και ξερογλείφονται για επαγγελματική αποκατάσταση σε γραφεία βουλευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, έτσι το έλεγε και η χούντα μας.
    Πάντα οι πιο χάι γκόμενες ήταν στη ΔΑΠ. Τώρα γιατί όλη αυτή η πίκρα μόνο εσύ το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ επειδή με έχασες. Η προηγούμενή μου απάντηση έχει ως εξής: Σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα υπήρχε ένα ιδεολόγημα που έδινε "άφεση αμαρτιών" στο απάνθρωπο σύστημα που υπηρετούσε. Εδώ κολλάει το "έτσι έλεγε και η χούντα μας". Αν η Ελλάδα του σήμερα έχει τον Μπογδάνο στην τηλεόραση και την Κωνσταντοπούλου στην πολιτική καλά να πάθει. Πάντως πάντα μπορείς και να αλλάξεις κανάλι και πάντα μπορείς να ψηφίσεις. Δεν είναι πρωτότυπες οι ιδέες μου. Αν ρωτήσεις ένα 15χρονο θα σου πει ακριβώς το ίδιο. Δε θα επιμείνω στη συζήτηση γιατί ξέρω πολύ καλά ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τον τρόπο τους να συναναστρέφονται με τους άλλους. Άλλος έχει το ποδόσφαιρο, άλλος την εκκλησία, εσύ τη Σοβιετική Ένωση...(απορώ γιατί δεν μου απάντησες στα ρώσικα και προτίμησες τα αγγλικά). Όπως και να 'χει αυτό το κομμουνιστικό παραμύθι έχει χαζέψει πολύ κόσμο. Προτιμώ το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας 15χρονος δικαιολογείται, πάντως, Άλλαζε εσύ κανάλια να νιώθεις ελεύθερος και άσε μας στον πόνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή