Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ



Βγήκε ο Μπουμπούκος σήμερα και, μεταξύ άλλων, επανέλαβε το μοτό περί άνισης μεταχείρισης των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τις καθαρίστριες που σούταρε η κυβέρνηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Γιατί να κάνουμε θέμα τις καθαρίστριες, είπε, ενώ καθημερινά απολύονται με τη σέσουλα εργαζόμενοι από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις;

Ο εθνικός μας φιλόλογος-ιστορικός-σελέμπριτυ-υπουργός-σύζυγος Μανωλίδου ήταν απόλυτα ειλικρινής. Η μοίρα των εργαζόμενων, ιδιωτικών και δημοσίων, είναι η απόλυση, οι μειώσεις των αποδοχών τους, η εντατικοποίηση της εργασίας τους, η μετατροπή τους σε αναλώσιμο υλικό για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Σήμερα, επίσης, κρώζουν όλη μέρα τα βλαμμένα του ΣΚΑΪ για το αναπόφευκτο της ιδιωτικοποίησης, τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, το πόσο καλός είναι ο ΟΤΕ από τότε που ιδιωτικοποιήθηκε και λοιπά και λοιπά. Να πούμε, βεβαίως, ότι ένας νέος εργαζόμενος στον ΟΤΕ-Ντόιτσε Τέλεκομ παίρνει 500-600 ευρώ και δουλεύει τρελές υπερωρίες, απλήρωτες, βέβαια.  Το τελευταίο, εννοείται, το κάνουνε γαργάρα, και μας ζαλίζουν με την ωφέλεια που προέκυψε για τον καταναλωτή με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες. 

Ποιος είναι ο καταναλωτής; Ο εργαζόμενος των 480 ευρώ στον ΟΤΕ, αύριο στη ΔΕΗ, χτες και σήμερα και αύριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Καταναλωτής, δημόσιος υπάλληλος, εργάτης σε πολυεθνική, νέος εργαζόμενος, συνταξιούχος. Όλοι έχουν μία ταυτότητα που τους απονέμει ο κάθε παπαγάλος στο δελτίο των 8. Σκλάβο της μισθωτής εργασίας και του καπιταλισμού δε θα τον πουν όμως ποτέ. Άνοιξε κάνα βιβλίο, φίλε, μήπως μάθεις τ΄ όνομά σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου