Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΤΕΡΝΑ




"It seemed monstrous, impossible, that our whole society was based upon blood".

Έχετε διαβάσει τη "Σιδερένια Φτέρνα"; Είναι το σοσιαλφουτουριστικό μυθιστόρημα του μεγάλου Τζακ Λόντον που παραδίδει μαθήματα εκλαϊκευμένου μαρξισμού, αποκαλύπτοντας τι κουμάσια είναι οι διαχειριστές του καπιταλισμού, καθώς αυτός οδεύει στην απόλυτη συνένωση, τον υπερ-ιμπεριαλισμό που έλεγε και ο Λένιν. 
Ο Λόντον είχε γράψει τη Φτέρνα καμιά δεκαριά χρόνια πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση και αρκετές δεκαετίες πριν τα σταλινικά "εγκλήματα". Ως εκ τούτου, όποιος διαβάζει σήμερα αυτό το αριστούργημα κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι του, έχοντας προ πολλού πιστέψει ότι η Ιστορία τελείωσε, η Μαύρη Βίβλος (του κομμουνισμού) μας είπε την αλήθεια και ότι από δω και πέρα ο πολιτικός ακτιβισμός περιορίζεται στο να πηγαίνουμε βόλτες στη Νέα Υόρκη, για να γίνουμε κι εμείς κάποτε αθρώποι, μιμούμενοι τους Μανχατανιώτες.

Ποτέ στην ανθρώπινη Ιστορία, από τη Μεταρρύθμιση μέχρι σήμερα, δεν είχε κυριαρχήσει μία τόσο ολοκληρωτική πολιτική σκέψη. Για την ακρίβεια, έχει ακυρωθεί η πολιτική σκέψη. Ό,τι βλέπουμε ξεκάθαρα γύρω μας, τη βαρβαρότητα, την κτηνωδία, το προαναγγελθέν τέλος, το έχουμε πλέον αποδεχθεί. Η Σοβιετική Ένωση απέτυχε. Η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Η Σοβιετική Ένωση ήταν χειρότερη από τους χειρότερους καπιταλιστές. Και στο Κατίν έγιναν σφαγές, γιατί να μη βομβαρδίσουμε το Αφγανιστάν, για να διώξουμε τους Ταλιμπάν;

Όλες αυτές τις ηλιθιότηττες τις αναπαράγουν και άνθρωποι που κάποτε πέρασαν από το μαρξισμό, ακόμη και από το κομμουνιστικό κίνημα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδεχθούν είτε ότι είναι ηλίθιοι και παραπλανήθηκαν είτε ότι είναι ελαφρόμυαλοι καιροσκόποι που πάνε όπου έχει πλάκα, γκόμενες, γκόμενους, ταξίδια και χρήμα. 

Στο μυθιστόρημα του Λόντον ένας ειλικρινής επίσκοπος δεν πιστεύει στη σοσιαλιστική επανάσταση. Είναι ένα ειλικρινής χριστιανός. Τον κλείνουν στο τέλος στο άσυλο, όταν παραιτείται από όλα όσα είχε και καταγγέλλει  τα καθίκια που κάνουν φιλανθρωπίες, ρουφώντας το αίμα αυτών που ελεούν. Σήμερα δε χρειάζεται να κλείνουν τέτοιους ανθρώπους σε άσυλο. Με τη βοήθεια των αριστερών ο κόσμος έχει γίνει ένα μεσαιωνικό άσυλο. 

Ιt's time for our medication.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου