Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ


 - Γιάννο, θα ρισκάρεις μαζί μου;
- Τι κουφάλα που είσαι, ρε μπαγάσα.

Ζούμε σ' έναν κόσμο καπιταλιστικό. Από μόνο του αυτό είναι πρόβλημα. Ζωώδης ανταγωνισμός, υποκρισία, εκμετάλλευση, γελοίος εγωκεντρισμός, Ροκφέλερ, βιομήχανοι του Ρουρ, Γκάζπρομ, BP, Ντόιτσε Μπανκ, πόλεμοι, Μπόνο, Μέρκελ, Πούτιν, Χίτλερ, Ομπάμα, Γκρινπίς, Φρίντμαν, Μπιμπισί, Διεθνής Αμνηστία, Πινοσέτ, Χάγιεκ.

Στην ελληνική υποπερίπτωση τα πράγματα διαφοροποιούνται προς το πιο χαριτωμένο: Μπόμπολας, Μελισσανίδης, Σταύρος (Θεοδωράκης και Ψυχάρης), Μέγαρο Μουσικής, Κολλέγιο Αθηνών, Σώτη, Κασιδιάρης, Νταλάρας, Νίκος Δήμου, Σύλλογος Ελπίδα, Λέσχη Αθηνών, Μάικ Φασολάκης, λόμπι Λονδίνου, Όλγα Βαν Κλιφ, Σαββόπουλος.

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας και πολλά θα δουν ακόμα. Αν, όμως, δω και το Ποτάμι να εκλέγει ευρωβουλευτές, θα δω τον Μαρξ φαντάρο. Αν, πάντως,ο μη γένοιτο, συμβεί, ας είναι τουλάχιστον ο Νίκος Δήμου. Να παρκάρει το βυτιοφόρο του στη Βρυξέλλα, ν' αρχίσει η εκκένωσις. Ήλθεν η ώρα μας.

2 σχόλια:

  1. Φίλε Manuel, το θέμα μου είναι (μιας και διάβασα αρκετα ήδη άρθρα σου) ότι μπορείς να διαμαρτύρεσαι ελεύθερα επειδή ακριβώς δε ζούμε στην κοινωνία που περιγράφεις. Θα μου πεις αν ζούσαμε στην κοινωνία που περιγράφεις δε θα είχες λόγο να διαμαρτυρηθείς. Ναι, αλλά θα είχα εγώ που δε γουστάρω την κοινωνία σου. Και δε θα μπορούσα να πω κουβέντα. Στις χώρες του ανατολικού μπλοκ ακούνε για κομμουνισμό και βάζουν τα κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, η άποψή σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ούτε εγώ είμαι υπέρ της ανελευθερίας του λόγου, αρκεί αυτός ο λόγος να μην υπονομεύει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Έτσι είναι. Όταν ζούμε σε καθεστώς αστικής "δημοκρατίας" μπορεί να αλλάζουν τα κόμματα, οι "πολιτικές", ακόμη και να ανοίγονται κανάλια και Ποτάμια. Είναι δεδομένη η θέση μας στη μηχανή και τραβάμε κουπί, βρίζοντας τον καπετάνιο, νομίζοντας ότι αυτός μας φταίει και, κυρίως, νομίζοντας ότι είμαστε ελεύθεροι , επειδή εκτονώνουμε τη μιζέρια μας με μπινελίκια ή, ακόμη, και με τεκμηριωμένη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή