Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ

Ανακοινώθηκε σήμερα το νέο αυξημένο ποσοστό ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2013. Πιάσαμε 28% και ανεβαίνει, θα έλεγε ένας απλά λογικός άνθρωπος. Καμία σχέση. Στην επόμενη μέτρηση που θα ανακοινωθεί, άντε στη μεθεπόμενη, πάντως σε ικανό χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές του Μαϊου, είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί κάμψη της ανεργίας. 

Μα πώς, θα αναρωτηθείτε, αφού πάμε κατά διαόλου. Μήπως τελικά ανακάμπτει η Οικονομία και ο Σαμαράς είναι παρεξηγημένη μορφάρα της πολιτικής μας Ιστορίας; Αρχίδια, κύριοι. Απλά τα ΕΣΠΑ καταπολέμησης της ανεργίας, ήτοι προγράμματα απασχόλησης δεξιά κι αριστερά χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, άρχισαν να δουλεύουν από Δεκέμβρη με αιχμή το Γενάρη. Θα βγουν λοιπόν τα επόμενα στοιχεία και θα σου λένε ότι αυξάνεται η απασχόληση, επέτυχε το στόρι, εγάμησεν, εν τέλει, και ο πένης, του τροχού περιστραφέντος.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα, βεβαίως, είναι διαρκείας πέντε μηνών, ενώ η αμοιβή ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 480 ευρώ (για 8ωρο).

Ναι, αλλά θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη, θα σου πει ο Πάσχος της παρέας. Απίθανο, αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, η αγορά εργασίας θα είναι πλέον μία αγορα στα μέτρα του ΕΣΠΑ. 

Μέτρα ποσοστά, μαλάκα (Έλληνα και Ευρωπαίε), αν δε βαριέσαι. Το στόρι τους ήταν σαξές. Αυτοί γάμησαν, εσύ γαμήθηκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου