Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΞΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ

                 - Δε θα ανεχτούμε το μαύρο στην οθόνη!
                 - Αν το κάνουμε γκρι;
                 - Σε τι τόνο;

Είναι θεσμικά-δεοντολογικά ορθή η κυβερνητική επιλογή για την ΕΡΤ; Προφανώς, όχι. Και τι σε κόφτει εσένα, ρε κομμούνι, αφού ούτως ή άλλως, a priori, βάζεις την αστική δημοκρατία στο ίδιο τσουβάλι με τον Πινοτσέτ. Πολύ σωστά. Ουδεμία έκπληξις, αλλά καλό είναι, για παιδαγωγικούς λόγους, να υπενθυμίζουμε την αστική μούργα όταν βγαίνει τόσο απροκάλυπτα στη φόρα. Δεν είναι κακό να αναδειχθεί η καρικατούρα Ζαγοριανάκου, ο Σίμος, ο διεθνολόγος, ως τυπικός πολιτικός καραγκιόζης του αστικού μπερντέ. Σημαντικό όμως είναι να μη μείνουμε σ' αυτό.

Άλλωστε ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς άνετα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και να ακυρώσει τις μομφές περί θεσμικής εκτροπής. Δέχεται "πιέσεις", "συνδιαλέγεται" με Φανούρη και Ευάγγελο και σε πνεύμα διαλλακτικό αποφασίζει να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ "με κάποιον τρόπο" και εκ παραλλήλου να σταλούν σπίτια τους όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη (και την Καλαμάτα), να αναδιαρθρωθεί, δηλαδή, η άρρωστη ΕΡΤ. 

Αλλού, λοιπόν, είναι η ουσία. Δεν  ενδιαφέρει, όποιον δεν είναι νούμερο, αν θα μείνουν οι κομματικοί γλείφτες και οι συγγενείς στην ΕΡΤ. Στόχος είναι να στείλουμε στο διάολο όσους κάνουν τον εργαζόμενο γλείφτη, τη μηχανή της ξεφτίλας. Ούτε γκρίζο ούτε μαύρο. Παλεύουμε για το αίθριο το φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου