Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΙ


"Τι τις θέλω τις συνεντεύξεις;" μονολόγησε η σχεδόν γηραιά κυρία. "Ό,τι και να πω, θα κατασυκοφαντηθώ. Αυτή είναι βέβαια η μοίρα των ανθρώπων που βλέπουν τις σκιές, η μοίρα των ποιητών". Την τελευταία λέξη την είπε δυνατά, με πικρό αυτοσαρκασμό.

Ήταν έτοιμη να κλείσει το φως του σαλονιού, για να αποσυρθεί στο μοναδικό θερμαινόμενο δωμάτιο και να χωθεί κάτω από το πάπλωμα, όταν χτύπησε το κουδούνι. Όπως πάντα, δε ρώτησε ποιος ήταν. Άνοιξε την πόρτα και βρέθηκε μπροστά στον όγκο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πίσω του μόλις διακρινόταν ένας φυσιολογικής διαπλάσεως άνδρας. Διέκρινε το μισοκρυμμένο, ανήσυχο πρόσωπο του ηρωικού Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

- Γιάννη, Βαγγέλη, τι συμβαίνει; Σε τι οφείλω την επίσκεψή σας;
- Κική, ήμασταν σε σύσκεψη με τον Φώτη και τον Αντώνη, όταν μας ενημέρωσαν για τη συνέντευξή σου στην Interanational Herald Tribune, είπε ο Γιάννης, ο σύντροφος εν όπλοις της Κικής, από τις μέρες των 32.
- Κυρία Δημουλά, είπε με πνιγμένη συγκίνηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, νιώθω, πράγματι, βαθιά συγκινημένος.

Η φράση αυτή χτύπησε την εν αναμομή νομπελίστρια σαν κεραυνός. Τους έκλεισε με απελπισία την πόρτα στα μούτρα, έκλεισε τα μάτια και μονολόγησε: "Θεέ μου, τι έκανα; Δημιούργησα ένα τέρας".

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γελούσε από ψηλά. 


1 σχόλιο:

  1. Πρόκειται λοιπόν για μια οργανική διανοούμενη! Αυτό που θα λέγαμε ιντελλιγκέντσια!!!
    Να τους χαιρόμαστε βρε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή