Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΗ ΓΗ


Στις 15 Γενάρη συμπληρώνονται ενενήντα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ από τις παραστρατιωτικές ομάδες, στις οποίες στηρίχτηκε η αντεπανάσταση στη μεταπολεμική Γερμανία.

Για οποιονδήποτε πραγματικό αριστερό, ήτοι φορέα της ταξικής αντίληψης στην ανάγνωση του πολιτικού παρόντος και του ιστορικού παρελθόντος, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ευκαιρία για να αποδοθεί φόρος τιμής στους ηρωικούς μάρτυρες της σοσιαλιστικής επανάστασης. 

Εννοείται ότι υπάρχουν και αριστεροί που δε βλέπουν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Για την ακρίβεια, και τότε υπήρχαν αριστεροί που δεν τα έβλεπαν έτσι. Για την ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, οι συγκεκριμένοι "αριστεροί" ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, που διέπραξαν, κατ' εντολή τους, ουσιαστικά, τα προπλάσματα των ναζί, τα "Ελεύθερα Σώματα". 

Ο Φώτης Κουβέλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι η σοβαρή και η γκροτέσκο όψη της σώφρονος αριστεράς αντίστοιχα. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος σου δίνουν την εντύπωση ανθρώπων που θα έβαζαν τους ναζί να σώσουν τη δημοκρατία σε φάση όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης και της οικονομικής κρίσης. Ας μην έχουμε, όμως, αυταπάτες. Όταν πρέπει να σώσεις την ευνομία από την ανομία και τη δημοκρατία από τον "ολοκληρωτισμό", και Φρίντριχ Έμπερτ θα γίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου