Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ

Πέταξε οργισμένος την κωλοφυλλάδα στην άκρη του δωματίου. Καθώς φορούσε το θρυλικό γιλέκο του, έβριζε θεούς και ΣΥΡΙΖΑ, όμως είχε αποφασίσει να μην εκτραπεί από το θεσμικό του ρόλο. "Δε θα γίνω Χρυσαυγίτης εξαιτίας της Αυγής" έλεγε φωναχτά.

Για άλλη μια φορά ο Γρηγόρης είχε πέσει θύμα (αδέλφι, εσύ) της παλαβοφασιστικής Αριστεράς, της σφετερισθείσης τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας, που κάποτε είχε στο τιμόνι της τον Λεωνίδα "Είμαι σώφρων" Κύρκο. Εμμέσως πλην σαφώς του έλεγαν ότι είναι αραχτός στην πλατεία Μαβίλη νύχτα-μέρα, ενώ υπονοούσαν ότι είναι για γιαούρτωμα ή κάτι τέτοιο.

Τι είχε συμβεί; Τα απολύτως λογικά. Είχε επικροτήσει στο φέισμπουκ την άποψη ότι όσοι διαδηλώσουν κατά της Μέρκελ και του Μνημονίου την Τρίτη 9/10 είναι είτε απατεώνες είτε κορόιδα που κάνουν ασυνείδητα πλάτες στους απατεώνες. Πήραν αφορμή από αυτό οι οπορτουνιστές και άρχισαν κάτι περίεργα οπορτουνιστικά και κομπλεξικά για γιαουρτώματα κ.λπ.

Είχε αποφασίσει, λοιπόν, να το παίξει θεσμικός και αδιάφορος για τα κομπλεξικά ξεσπάσματα της ανεύθυνης εφημερίδας με το ιστορικό όνομα. Κάτι όμως τον έτρωγε. Συνειδητοποίησε ότι ήταν τα δάχτυλά του, όταν πλέον είχε σχηματίσει τον αριθμό του Αδώνιδος στο κινητό:
- Έλα, φίλε. Τα είδες;
- Μου τα είπε ο Χατζησωκράτης στο διάλειμμα του Παπαδάκη. Αίσχος. Πρέπει να δείξεις αποφασιστικότητα.
- Λες, ρε συ; Εγώ έλεγα να το γειώσω. Μην τους δίνουμε κι αξία.
- Είσαι τρελός; Από τη στάση σου και πάντων ημών κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατίας μας.
- Έχεις δίκιο. Θα τα πω κι ας μου βγει και σε κακό. Πώς μπορώ να ξεχάσω τα λυτά της μαλλιά, την άμμο που σαν καταράκτης....

Ο Άδωνις, συνηθισμένος από αυτά τα κουλά του φίλου του, απλά έκλεισε το τηλέφωνο. Τον φώναζε άλλωστε η Τατιάνα για την τελευταία μέτρηση πριν βγουν στον αέρα. Πού να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

"Σε ειδησεογραφικό μπλογκ", διάβαζε μετά από λίγες ώρες φωναχτά στον Αδώνιδα η μουσουργός με το εντυπωσιακό κορμί και το εκθαμβωτικό Άι Φον, "ο Γρηγόρης είπε ότι ο Σταλινικός Ριζοσπάστης είναι προτιμότερος από την άθλια Αυγή". "Γαμώ τον Αριστοτέλη και τον Επίκουρό μου μέσα", εξεράγη ο αυτοδημιούργητος εκδότης. "Έγραψε το επίθετο με κεφαλαίο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου