Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Que se jodan


Μία βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Ισπανία, χειροκροτώντας κατά την εξαγγελία των περικοπών στα επιδόματα ανεργίας, προέτρεψε τους ανέργους να πα να γαμηθούνε (επί λέξει). Από τη φάτσα της είναι εμφανές ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί για την ίδια το χειρότερο μαρτύριο, χωρίς τέλος, προφανώς, εξ ου και η προτροπή-τιμωρία προς τους τεμπελχανάδες συμπατριώτες της. 

Στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμη τόσο κίνκυ καταστάσεις με τους οραματιστές της νέας αποσοβιετοποιημένης Ελλάδας, όμως έχουμε πιο διακριτικά τεθεί προ των ευθυνών μας από όλο το δημοσιογραφικό φιλελεύθερο μπλοκ. Όταν δε, τους την λες, μπορεί και ν' ακούσεις, ως απάντηση, και τη γνωστή μαλακία με τους αριστερούς με τη δεξιά τσέπη.

Σαφώς και είναι οξύμωρο, πιθανόν υποκριτικό και σίγουρα εκνευριστικό να μιλάς εναντίον του συστήματος μέσα στο οποίο έχεις, ακόμη, τη δυνατότητα να πηγαίνεις διακοπές.  Σαφέστερα, όμως, είναι εμετικό και σίγουρα υποκριτικό να είσαι βολεμένος σε αυτό το σύστημα και να θέλεις ν' αλλάξουν τα πάντα (να αλλάξουν διαρθρωτικά, χεχε) με τρόπο που θα πάνε κατά διαόλου οι μισοί συμπολίτες σου, αλλά εσύ θα εξασφαλίσεις τον κώλο σου και, εννοείται, την αναγέννηση της χώρας σου. Το άπαν είναι να είσαι στον κόσμο σου. Όλα τ' άλλα βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου