Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΕΝΙΚΗΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ - ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ


Για όσους πανηγυρίζουν για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής μας πορείας μια μικρή ανασκόπηση.

Μετά την "επιτυχία" του Κωνσταντίνου Καραμανλή να μας βάλει στην ΕΟΚ, οι περισσότεροι Έλληνες ένοιωσαν ως πραγματική επιτυχία την ένταξη μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν ο Ανδρέας έκανε τις κοινοτικές ενισχύσεις και τα εύκολα δάνεια επιδοτήσεις για ανύπαρκτα πρόβατα και ελαιόδενδρα και παχυλούς μισθούς για τις στρατιές των αγράμματων, που έμπαιναν στο δημόσιο από χίλιες μπάντες. Ταυτόχρονα, βέβαια, απαξιωνόταν με γρήγορους ρυθμούς η παραγωγική βάση της χώρας, ενώ το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την ένταξή μας στην ευρωζώνη επί Σημίτη με τις ταχυδακτυλουργίες της Goldman Sachs. Μέσα στην Ευρώπη του Δικαίου και του ορθολογισμού διαμορφώθηκε ένα εγκληματικό, στην κυριολεξία, πλαίσιο στη λειτουργία της πολιτικής ζωής και ήρθε στην επιφάνεια κατά τρόπο πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα, καθώς όλοι ήξεραν και ξέρουν για φοβερά και τρομερά σκάνδαλα, τα οποία όμως θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να μην τιμωρούνται ούτε πολιτικά ούτε, βέβαια, ποινικά.

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πρόοδος της χώρας. Σε αντίθεση με όσους την αποδίδουν στο λαϊκισμό του αυριανικού ΠΑΣΟΚ και στις ανίκανες ηγεσίες της “μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης”, οποιοσδήποτε ουδέτερος παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι ήταν έτσι, γιατί δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Για αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία έδωσαν ρέστα εσχάτως οι ευαίσθητοι πνευματικοί μας άνθρωποι, από την Κική Δημουλά μέχρι τον Τάκη Θεοδωρόπουλο. Τόσο πολύ μάλιστα θωρακίστηκε η δημοκρατία μας εντός των ευρωπαϊκών θεσμών που πολλοί εξ αυτών έφτασαν στο σημείο να λένε ότι, αν στις εκλογές αμφισβητηθεί η κυρίαρχη πολιτική που μας έχει επιβληθεί από την Ε.Ε., θα κατέβουν τα τανκς. Με άλλα λόγια περάσαμε 40 χρόνια μεταπολίτευσης και τριάντα χρόνια γαμάτοι Ευρωπαίοι, για να είμαστε πάλι στο σημείο που ξεκινήσαμε το '74.

Ενίκησε, λοιπόν, η Ευρώπη. Ας θυμούνται όμως όλοι οι ευρωθριαμβολογούντες ότι το '74 οι φασίστες είχαν βάλει την ουρά κάτω απ' σκέλια, ενώ σήμερα κουνάνε επιδεικτικά τις σημαίες τους μπροστά στη μούρη μας. Ακόμη περισσοτερο το '80 ούτε ενωμένη και καυλωμένη Γερμανία υπήρχε ούτε ο καπιταλισμός ήταν προ του Αρμαγεδώνος. Καλή μας τύχη, που είχε πει και ο συμπαθέστατος Όλι Ρεν.

1 σχόλιο:

  1. Είναι και τούτο μέρος του παιγνίου: η νομιμοποίηση των ναζιστών και φασιστών με ταυτόχρονη απαγόρευση των ΚΚ!
    (βλ. Συμβούλιο της Ευρώπης, και εφαρμογή σε Βαλτικές Δημοκρατίες και Ουγγαρία). Η πρόφαση είναι ο διμέτωπος αγώνας κατά των δύο άκρων, πρόφαση που ακούγεται βαθιά και πολιτικώς φιλελεύθερη, στην πραγματικότητα όμως οι "αγωνιζόμενοι κατά των άκρων" εναγκαλίζονται το εν! Στο δε λίκνο της Δημοκρατίας, αυτός ο εναγκαλισμός κυριολεκτείται: βλ. τα αγόρια του ΛΑΟΣ που ξεκίνησαν καριέρα στην αυτοαποκαλούμενη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.
    "Καληνύχτα μας!", για να παραλλάξω τον γηραιόν Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή