Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ

Η εμμονή κάποιων με τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας μέσα από τα καταιγιστικά πυρά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας είναι πλέον απλά διακεδαστική. Μια υπόσχονται, μια φοβερίζουν και τελικά μας κάνουν απλά να γελάμε, χάνοντας και τα τελευταία ίχνη σοβαρότητας που είχαν κάποτε, όταν μέσα από τα εμβριθή άρθρα τους διακωμωδούσαν όσους αμφισβητούσαν τον αυτόματο πιλότο του Μάαστριχτ. Από εκείνες τις μέρες τους έχει μείνει, βέβαια, το ύφος της αυθεντίας, το οποίο όμως εμπλουτίστηκε με εσχατολογικές αναφορές για το τέλος του Έθνους, σε περίπτωση που δεν κάνουμε ό,τι μας λένε.

Τι μας λένε λοιπόν και κυρίως σε ποιους τα λένε; Δημοσιονομική εξυγίανση είναι, υποτίθεται, ο στόχος. Μάλιστα. Τι θα έπρεπε, λοιπόν να κάνουν όσοι το ζητάνε και κυρίως το εγχώριο πολιτικό προσωπικό που καλείται να την εφαρμόσει; Να καταφέρουν, προφανώς, καίριο πλήγμα στην εξωφρενική φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που έχει κάνει διάσημη τη χώρα μας στο εξωτερικό. Τι κάνουν γι' αυτό; ΤΙΠΟΤΑ. Απλά, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που έθρεψαν κώλους και αυγάτισαν καταθέσεις πάνω στο μαύρο χρήμα, μας κουνάνε και από πάνω το δάχτυλο περί θυσιών και δεσμεύσεων.

Από την άλλη, βέβαια, δε νομίζω ότι χαλάει κανέναν ευρωπαίο παράγοντα αυτή η στάση, καθώς και από την πλευρά τους ο κύριος, ίσως και ο μοναδικός, στόχος είναι να εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά ένα άγριο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, που θα έκανε ακόμη και την Θάτσερ να κοκκινίζει αιδημόνως. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τ' άλλα είναι για να συνεχίζει να μας αποδεικνύει ο κύριος Νίκος Δήμου και ο κύριος Τζήμερος ότι οι διαφημιστές έχουν φαντασία. Αγαπώ τους διαφημιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου