Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣ ΑΓΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΑΣ


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το εύρος του μετώπου υπέρ της παραμονής ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ στο ευρώ.
Από τις βουνοκορφές του Γράμμου, από εκεί που σώθηκε η ελληνική Μακεδονία μας, έρχεται ο Πανίκας Ψωμιάδης. Ως γωστόν, ο συμπαθής επί τιμή Νομάρχης-Περιφερειάρχης είναι βασικός κρίκος στην αλυσίδα των προϋποθέσεων για εκσυγχρονισμό και εξυγίανση της διοίκησης.
Από την απόρριψη του εθνικισμού και τα οδοφράγματα κατά της λεπενικής αντίληψης για την Ευρώπη έρχεται ο Μάκης Βορίδης.
Από την αγκαλιά της μουσουργού Ευγενίας έρχεται ο Άδωνις της καρδιάς μας, με την ανεκτίμητη συνεισφορά του στην ανάδειξη του αρχαιοελληνικού πυλώνα της Ε.Ε.
Από το μαχόμενο επιχειρείν, με ουσιαστικό λόγο για το μεταναστευτικό και τα εργασιακά, ξεμυτίζει στην οθόνη του πισί μας ο Τζήμερος, για να δημιουργήσει χωρίς τους ενοχλητικούς συνδικαλιστές και με 5 ευρώ την ημέρα (ή μήπως το μήνα;) για τους μετανάστες.
Ακόμη και ο Χρήστος Γιανναράς, με σημαία τη νεοορθόδοξη ευρωπαϊκότητά μας, καλεί τον έλληνα Πούτιν να μας αναλάβει, αλλά και τον Έλληνα γενικώς να μην κάνει καμιά μαλακία και κοπούν οι συντάξεις, μεταξύ άλλων.

Όταν προσπαθείς να πείσεις κάποιον να ακολουθήσει μία ομολογημένα καταστροφική πολιτική στο όνομα της μελλοντικής σωτηρίας, που τίποτα δεν την προσδιορίζει λογικά και χρονικά, θα γίνεις καρικατούρα του ορθολογικού, εμποτισμένου από το πνεύμα του Διαφωτισμού εαυτού σου. Το είχε πει (κάπως διαφορετικά) ο Τσώρτσιλ: "Είχατε να διαλέξετε ανάμεσα στην έντιμη σχέση με την Ευρώπη και την έξοδο από την Ευρώπη. Διαλέξατε την ανέντιμη σχέση, θα έχετε την έξοδο".


1 σχόλιο: