Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΚΕΚΑΡΜΕΝΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Η ΒΟΥΛΗ

 

Οι χρυσαυγίτες αυτήν τη στιγμή κάνουν εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης με τους πανηγυρισμούς τους, ενώ ο Μιχαλολιάκος βγάζει ανακοινώσεις για έναρξη ξεκαθαρίσματος των "προδοτών".
Φταίει και το Κ.Κ.Ε. γι' αυτό; Φταίει, γιατί δεν μπόρεσε να αντιπροτείνει ένα πλαίσιο άμεσης, πρακτικής αλληλεγγύης σε ανθρώπους που υποφέρουν και σε εργατικά στρώματα που βρήκαν αποκούμπι στα τάγματα εφόδου και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες των φασιστών της γειτονιάς.
Φταίει και η ευρωστρεφής Αριστερά, με το μόνιμο εστέτ, αστικό χαρακτήρα της, που την έχει μετατρέψει σε σύλλογο μαρξιστικού προβληματισμού, αποκομμένη από τα λαϊκά παιδιά και αποπαίδια; Αυτή κι αν φταίει.
Κομμένη, όμως, η πλάκα. Αλλού βρίσκεται η βασική αιτία της εισόδου του Χίτλερ στην ελληνική Βουλή. Αν συνεχίσουν κάποιοι το βιολί "γαία πυρί μειχθήτω, αρκεί να παραμείνουμε σταθεροί στην ευρωπαϊκή πορεία", η Χρυσή Αυγή θα περάσει σε λιγότερο από ένα χρόνο το 10%. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Κύριε Πάγκαλε, ωραίες οι εξυπνάδες στα μετεκλογικά πάνελ για "το φαϊ που θα μας λείψει, αλλά θα χορτάσουμε με τη φαντασία της Αριστεράς", όσο όμως το τραβάς, τους Ναζί στη μούρη θα τους φας. Όσο λογικό είναι να ζητάς σύνδεση της Ελλάδας με την Κομεκόν, τόσο ρεαλιστικό είναι και το ποιηματάκι περί ευρωπαϊκής πορείας. Όπως έδειξε και το Βατερλό του Σαμαρά, όσα Ζάππεια κι αν στήσει, δεν ξαναζωντανεύει ο Μάιος του 1979 δίπλα στον Εθνικό Κήπο. Κωνσταντίνε Καραμανλή, καληνύχτα.

1 σχόλιο:

  1. Οι νεοναζί μπήκαν στη Βουλή ένεκα αφενός ενός πολύ σοβαρού κοινωνικού φαινομένου που εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρεί κόσμο και κοσμάκη και αφετέρου της πλήρους ανυπαρξίας του κράτους. κατά τα λοιπά πάλι αργά ξυπνήσαμε: οι χρυσαυγήτες υπάρχουν εδώ και μερικές δεκαετίες αλλά εμείς δεν ασχολούμασταν ιδιαιτέρως. Και σε συνδυασμό με την πολιτικώς ορθή τακτική διαφόρων ομάδων, τα αποτελέσματα είναι αυτά που θαυμάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή