Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Έγραψε ένα πολύ ωραίο άρθρο ο Θανάσης Χειμωνάς στα "Νέα" για τους Δεξιούς (και καραδεξιούς) με αριστερό πρόσωπο (ή προσωπείο). Με πονάει σίγουρα να μου τρίβουν στη μούρη την παρουσία της εκδότριας του περιοδικού "Νέμεσις" στο κόμμα, όμως τι να πω; Τουμπεκί. Αφού την θεωρούν στον Περισσό επικοινωνιακό εργαλείο, περαστικά τους. 
Πάνω όμως που είπα ν΄ αγιάσει το πληκτρολόγιο του οπορτουνιστού συγγραφέως, έπεσε το βλέμμα μου στην είδηση για τις δηλώσεις Λοβέρδου περί απέλασης των επαγγελματιών αλλοδαπών κοριτσιών που είναι φορείς του AIDS. Θυμήθηκα λοιπόν, ότι δεν είναι μονοσήμαντο το πρόβλημα του προσδιορισμού του "Αριστερού" σε σχέση με τον "Δεξιό". Υπάρχει και η άλλη όψη του αριστεροδεξιού νομίσματος. Κοινωνικά ευαίσθητοι, που σου λένε ότι πρέπει να προστατευτεί ο εργαζόμενος με απελευθέρωση των απολύσεων. Αντιρατσιστές τραγουδοποιοί που εκπονούν ανθρωπιστικά σχέδια εκτοπισμού μεταναστών στα νησιά της άγονης γραμμής. Σώφρονες κοινωνισταί (ήτοι σοσιαλισταί), που συμμαχούν με το κόμμα του Πλεύρη, διαπραγματεύονται "σκληρά", αλλά ρεαλιστικά, με την τρόικα, για να μας σώσουν σοσιαλδημοκρατικά, δηλαδή να μας σκίσουν ειρηνικά και ανεπαίσθητα.
Όσο είναι η Λιάνα "Proud to be Greek" Κανέλλη κομμουνίστρια τόσο είναι και ο Γρηγόρης "Ι don't hate Voridis" Ψαριανός νουνεχής Αριστερός. Εκτός κι αν Αριστερός είναι πλέον όποιος απλά δεν βγάζει πιστόλι, όταν βλέπει ιδεολογικό αντίπαλο. Υπ΄ αυτήν την έννοια και ο Άδωνις Αριστερός είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου