Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΤΟΛΜΗΤΙΑΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Όταν ο Μίκης λέει τα περίεργά του, είναι ραμολί και ύποπτος γενικώς, όταν όμως πετάει τις μπαρούφες του το τοτέμ της σκεπτόμενης, αντισυμβατικής (μη χέσω) και χωρίς περιχαρακώσεις "αριστεράς", είναι απλά κάποιος που ενδιαφέρεται και τον παρεξήγησαν οι κακεντρεχείς. Να παραδεχθώ, βεβαίως, ότι ο Νιόνιος ξέρει να καλύπτει τον κώλο του και τα λέει πιο δικηγορίστικα, για να έχει να προβάλλει στη συνέχεια καμιά δεκαριά άλλοθι. Έχετε δει ποτέ κάποιον "πνευματικό άνθρωπο" να ρίχνει βόμβες ή "βόμβες" και την επομένη να βγαίνει σε Καμπουράκηδες και Οικονομέες, για διευκρινίσεις; Τόσο βλάκες είμαστε και δεν καταλάβαμε τι είπε; Κι αν είναι έτσι, προς τι οι διευκρινίσεις προς ηλιθίους;

Να πω και το άλλο; Πάντα μετά Χριστόν προφήτης και εξυπνάκιας.
 Όσο το ΠΑΣΟΚ έχτιζε το σοσιαλισμό, σαρώνοντας το σύμπαν και τρώγοντας το καταπέτασμα, ο Νιόνιος στην Καλογρέζα και στην ΕΡΤ να ζητωκραυγάζει το ελληνικό τραγούδι, χωρίς να ταυτίζεται, εννοείται, με τον χυδαίο πρασινοφρουρό, πάντα "κριτικά", πάντα "αποστασιοποιημένα". Με το που πήρε ο γεροντοκαψούρης την κάτω βόλτα, είδε κι ο Σαββόπουλος το έρεβος που είχαμε βρεθεί και είδε στον Μητσοτάκη το αγλάισμα της ελπίδας για απαλλαγή από την ευτέλεια, χωρίς να ταυτίζεται βέβαια με τον Δράκουλα των Λευκών Ορέων σαν τον ψηλό τον μπουνταλά, πάντα "κριτικά", πάντα "αποστασιοποιημένα".
Όταν πια το ογδόντα και βάλε τοις εκατό των Ελλήνων λέει να ξεκουμπιστούν οι μετανάστες με οποιονδήποτε τρόπο, βγαίνει και ο εθνικός τραγουδοποιός και λέει να τους φορτώσουμε για αγροτικές εργασίες και έργα υποδομής στα νησιά μας. Σιγά ρε φίλε, ποιος είσαι; Το διεθνές δίκαιο περί καταναγκαστικής εργασίας το ' χεις υπόψη σου; 
Εμετικά υποκριτικό είναι και το άλλο που ξεφούρνισε. Δεν είμαι πολιτικός,λέει, οπότε δεν ξέρω πώς θα εφαρμοστεί η μεταγωγή των Πακιστανών εποίκων. Με άλλα λόγια αποφεύγει να πει αυτό που συνάγεται από το σκεπτικό του. ότι δηλαδή, θα τους πάμε και με το ζόρι. Γιατί δεν μας το λες όμως Νιονιο μου; Μία τόσο συγκεκριμένη πρόταση, απαιτεί και συγκεκριμένες μεθόδους εφαρμογής, διαφορετικά το βουλώνουμε ή πετάμε αόριστες παπάρες. Πάντα "κριτικά", πάντα "αποστασιοποιημένα".

Συγκρίνετε με Χατζηδάκι και πείτε μου. Σας φαίνεται ο Σαββόπουλος ειλικρινής και ασυμβίβαστος; Συγκρίνετε με Θεοδωράκη. Σας φαίνεται ο Σαββόπουλος γοητευτικός μουρλός;

4 σχόλια:

  1. Γιατί χτυπάς τον 'Ελληνα Μπομπ Ντύλαν'; Νομίζω ότι εβρισκόμενος σε απόγνωση και πιάνοντας - για άλλη μια φορά - το σφυγμό της κοινωνίας πρότεινε κάτι επωφελές. Εξάλλου έτσι οι θα αποφύγουν τη νέα (οικονομική) γερμανική κατοχή 5-10 νησιά, τα οποία θα στεγάσουν τους μετανάστες. Παράλληλα, στα πλαίσια της πολιτισμικής τους ενσωμάτωσης, μετά φυσικά από 10ωρο σκάψιμο στα νησιώτικα νταμάρια, προτείνω 3ωρη διδακαλία Αρχαίων Ελληνικών και ημίωρη Νεων (και ένα τέταρτο ίσως Θρησκευτικά). Ετσι στήνουμε και 5-6.000 οργανικές στη δημόσια εκπαίδευση. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε κι ένα άλλο ωραίο. Όταν πια με το καλό θα φύγουν (εννοεί ότι αποκλείεται να παραμείνουν μόνιμα - όχι και να μολέψουμε τη φυλή) θα ξαναπάρει ο ιδιοκτήτης το χωράφι και το σπίτι του σε αρίστη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυπικός έλλην αριστερός, από αυτούς που ενδημούν στη δημόσια σκηνή. Επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο της αλογόμυγας της εξουσίας. Όπως η αλογόμυγα παρενοχλεί την εξουσία, ωστόσο τρέφεται από αυτήν και αποτελεί οργανικό συστατικό του οικοσυστήματος της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέρα όμορφη , τις πάπιες ταΐσαμε , σινεμά και σπιτάκι μετά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή