Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

SCOTT COLUMBUS IS DEAD


Ο θρυλικός ντράμερ των Manowar, Scott Columbus, πέθανε προχτές. Το 'χω ξαναπεί, ο θάνατος διάσημων ή ημιδιάσημων δε μου προκαλεί κάποιον ψυχικό κλονισμό ούτε καν θλίψη. Σίγουρα όμως μια μελαγχολία την νιώθω, καθώς με το τέλος μερικών ανθρώπων νιώθω πως τελειώνει και η ψευδαίσθηση της αιώνιας νιότης. Κάθε μορφή από τη μουσική σκηνή των '80s  που αφήνει το μάταιο τούτο κόσμο είναι και ένα καρφί στο φέρετρο της εφηβείας μου.
 Για κάποιον τόσο έξυπνο και καλλιεργημένο που προφανώς είναι ηλίθιος και γκάου, ο Scott και οι Manowar αποτελoύν μια περίπτωση κρετίνων με προβιές, σπαθιά και δερμάτινα, που θορυβούν ασυστόλως και λένε κάτι απίστευτα κουλά του τύπου "Other bands play, Manowar kill" ή "Death to false metal" κλπ.  Για μένα βεβαίως τα πράγματα είναι αλλιώς και συγκεκριμένα έχουν ως εξής:
Άνοιξη 1984, Β' Λυκείου. Στο πικάπ παίζει για πρώτη φορά το Hail to England. Αν για την ανθρωπότητα η Ιλιάδα είναι το απόλυτο έπος, για έναν έφηβο το συγκεκριμένο βινύλιο που στροφάρει στις 33 στροφές ήταν η απόλυτη επική φαντασίωση. Ακόμη και σήμερα αισθάνομαι τη μυρωδιά του LP κάθε φορά που το ακουμπούσα στο πλατό. Τι όμορφα που σπάει ο αυχένας με το μοναχικό τίναγμα του κεφαλιού μπρος πίσω. Πόσες φορές άκουσα και τραγούδησα τις μελωδικές καταιγίδες τους. Και μέσα σε όλα αυτά, τα τύμπανα ήταν πραγματικά συναρπαστικά. Ούτε δήθεν ούτε τέχνη ούτε κόλπα. Ο ορισμός της δύναμης που σε χτυπάει στο διάφραγμα και στο κεφάλι. 
Τι να πω; Σίγουρα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο η εμφάνισή τους, ενώ ειδικά ο Scott με τη μουστάκα και το θολωμένο μάτι έμοιαζε με τον Θωρ που έχει γίνει ντίρλα σε ωκεανούς μπέρμπον. Για μένα όμως ήταν μια πολύ δυνατή φιλία και τους φίλους δεν τους απαρνιόμαστε. Όταν έρθει η ώρα τους αποχαιρετάμε και τους ακούμε, όχι για τελευταία φορά.

5 σχόλια:

  1. Όοοοοοοοοχιιιιι!!!
    Διάολε! Σοβαρά μιλάς τώρα ... ; ! ;
    Rest In Peace Scott

    Έαν DIO και COLOMBUS πήγαν στην κόλαση, που σημαίνει ότι ο Βενζεβούλ φτιάχνει μία από τις καλύτερες μπάντες, τότε θέλω όπως και δήποτε εκεί να βρεθώ και εγώ, να ακούω τις αιώνιες κομματάρες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. R.I.P Scott.
    Μαζί με Ronnie James Dio,
    Gary Moore,
    Jeff Healy
    και πολλούς άλλους..
    Αυτό το καρφί το νιώθω κι εγώ, όπως και την αίσθηση του εφηβικού φίλου που έφυγε..
    Μίλησες σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apo ti pethane telika tha matheutei pote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή