Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η ΜΙΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, Η ΜΙΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.


Ήθελα τόσο πολύ και για πολλές μέρες να γράψω για τους μετανάστες απεργούς πείνας, αλλά με ξενέρωσε η αναφορά του Λαζόπουλου στο θέμα. Τελικά όμως, άκουσα τόσο πολλές μαλακίες τις τελευταίες μέρες, που ακόμη και η λαζοποίηση της τραγικής αυτής ιστορίας δεν είναι αρκετή για να αποφύγω τη σχετική αναφορά.
Κατ' αρχάς, το εντυπωσιακό είναι ότι όλοι σχεδόν, υπέυθυνοι και ανεύθυνοι, θεωρούν κάποια ανατριχιαστικά πράγματα ως δεδομένα.
Ο Ραγκούσης λέει ότι είναι αδιανόητη η απόδοση υπηκοότητας σε ανθρώπους που ζουν στη χώρα καμιά δεκαετία, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία και τον κίνδυνο να δημιουργηθεί κακό προηγούμενο.
Ο Πάγκαλος σε άλλη μια κρίση νομιμότητας (έχει πολλές παρόμοιες) θεωρεί φυσιολογικότατο να μπουκάρει η αστυνομία και να εκκενώσει δια της βίας το κτίριο όπου στεγάζονται οι Ασιάτες.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων, ακόμη κι αν δεν το λέει, έχει γραμμένους τους απεργούς, ακόμη και τον ενδεχόμενο θάνατο κάποιων εξ αυτών. 
Ο γνωστός Ζουράρις δήλωσε από ραδιοφώνου ότι "Και θα σας σώσουμε και θα σας διώξουμε", κάνοντας και μια αναδρομή στη γαλλική του εμπειρία, όταν οι Γάλλοι του είχαν ζητήσει να επιληφθεί μελέτης ή κάτι τέτοιο για τους Αλγερινούς μετανάστες (καλοί μαλάκες κι οι Γάλλοι).
Ο Σκάι με κάτι δημοσιογράφους - χαρά του προσωπιδοφόρου σε άλλους αιώνες - τα κάνουν όλα σαλάτα. Εγκληματικότητα, επιδημίες, ξέφραγο αμπέλι η χώρα, πουθενά δεν γίνονται αυτά, ψύχραιμη ματιά. κ.λπ. κ.λπ.
Η Κανέλλη (τι θα γίνει ρε Αλέκα μ' αυτήν;) δηλώνει, σε εκπομπή άσχετη(;) με το θέμα, είναι αλήθεια, ότι οι κοινωνικοί αγώνες πρέπει να γίνονται στους τόπους καταγωγής των αγωνιζόμενων. Μάλλον εννοεί ότι αγωνιζόμενοι εντός έδρας αποδίδουν καλύτερα.

Απάντηση: Οι Έλληνες πολίτες έχουν περισσότερο, μεγαλύτερο, ισχυρότερο δικαίωμα στη ζωή από κάτι μελαμψούς τύπους στην Πατησίων; Οι Ασιάτες που μετά από δεκαετή παραμονή θέλουν να γίνουν Έλληνες πρέπει να πεθάνουν, γιατί είναι δική τους επιλογή;  Είμαστε ανοιχτά και ξάστερα μια κοινωνία παρτάκηδων και ζώων; 

Αν ναι, δέχομαι όλα τα παραπάνω ως απολύτως λογικά, απολύτως αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου