Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΟΥΛΑ


Για «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο Θ.Πάγκαλος.

Νέο πέσιμο σε πολιτικό μας. Κάποιοι συμπατριώτες μας και όχι μόνο (τα ΜΜΕ τους προσδιόρισαν ως φοιτητές, ο Θ.Π. ως αναρχοσυριζαίους) έκραξαν χοντρά τον εγγονό του σωτήρα της Δυτικής Θράκης (είμαι σκανδαλωδώς καλοπροαίρετος). Το συμβάν θα είχε μικρή σημασία, αν δεν συνοδευόταν από την προσπάθεια του ευτραφούς διανοούμενου της πολιτικής να προσδιορίσει ιδεολογικά και πολιτικά αυτούς που τον πρόγκηξαν. Αναρχικοί και κουλτουριάρηδες αριστεριστές. Προσοχή. Δεν αμφισβητώ τη γελοία και εν πολλοίς κατευθυνόμενη διάσταση του αναρχικού ή του αριστερίστικου λόγου. Χυδαία (βλακώδης δηλαδή) η ερμηνεία και η προοπτική της ταξικής σύγκρουσης του Μπακούνιν και παιδική αρρώστια του κομμουνισμού ο αριστερισμός είχε πει ο Λένιν. Αυτός όμως είναι λόγος για να δικαιώσουμε τη χαρά του ταβερνιάρη; Όχι βέβαια.

Ο γαλλοτραφείς Θόδωρος δεν είχε τον Λένιν κατα νου όταν μοίραζε πολιτικές ταυτότητες. Στο κάτω κάτω αυτοί που τον ξέχεσαν δεν του απήγγειλαν αναρχοκομμουνιστικά τσιτάτα. Ήθελε, προφανώς, να ξεκαρφωθεί από τη θέση του παρία της πολιτικής, που τον κράζουν πλέον και οι πέτρες εντός κι εκτός Ελλάδας. Αναρχικοί και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οι "ταραξίες". Ό,τι πρέπει, για να απαξιωθούν αυθωρεί και παραχρήμα στα μάτια του μέσου Έλληνα. Μα τι του είπαν;
Απ' όσα είδα στο σχετικό βίντεο συγκράτησα μια μόνο φράση "Ο κόσμος σας έχει πάρει με τα γιαούρτια". Πόσο πιο απλά, πόσο πιο αληθινά; Εδώ βρίσκεται η ουσία της αβελτερίας(;) του Θόδωρου, του Θοδωρή, του Άκη, του Κωστάκη, του Αλέκου (περαστικά), του Γιωργάκη και λοιπών αστέρων. Διαχειρίστηκαν τη χώρα επί δεκαετίες. Γιατί συνεχίζουν να προκαλούν με την παρουσία τους; Γιατί δεν αποσύρονται ως εξαπατηθέντες και κατατρυχόμενοι από τύψεις ή ως ηθικά ανανήψαντες που αναζητούν άλλοθι αξιοπρέπειας;

Είναι απλή η απάντηση. Το πάρτυ συνεχίζεται και αυτοί θεωρούνται πάντα οι οικοδεσπότες. Ακόμη υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που θα προέτασσαν τα στήθη τους, για να προστατεύσουν το "πολιτικό προσωπικό" μας. Δεν είναι θέμα ευγνωμοσύνης των αναξιοκρατικά διορισθέντων (τότε που τα τρώγαμε μαζί) και  παχυλά συνταξιοδοτηθέντων (σήμερα που σταματήσαμε να τα τρώμε μαζί) Ελλήνων. Τα παιδιά τους τι θα γίνουν; Και εντάξει τα παιδιά. Τα ευρούλια που πανε κι έρχονται από δω κι από κει, θα τ' αφήσουμε μοναχούλια τους; Ξέρει τι λέει και τι κάνει ο Θόδωρος. Μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να διορίζει τη σάρα και τη μάρα ούτε να συμμετέχει σε οικονομικά αλισβερίσια, ξέρει όμως ότι πολλοί πιστεύουν ότι το κόμμα του άλλα λέει μπροστά και άλλα κάνει από πίσω. 

Γιατί να φύγουν; Ο λαός θέλει προστάτες. Ο λαός τους χρειάζεται. Τι όμορφη λέξη ο λαός.

1 σχόλιο:

  1. Με την επισήμανση ότι καλά κάνει και πολιτεύεται κατ΄αυτόν τον τρόπο ο Πάγκαλος, αφού εξακολουθεί να φέρει άφοβα τον τίτλο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Για να μην πω ότι τα Πασόκια, οι κοινωνιολόγοι, όπως τους αποκαλώ ενίοτε, τον έχουν εκεί ως ένα είδος role playing. Γι΄αυτό ακριβώς είναι εκεί. Για να του την πέφτουν διάφοροι εντός κι εκτός και ακόμη καλύτερα στη Fondation Hellenique στο Παρίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή