Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ


Ο Λαζόπουλος φαίνεται να ανέκτησε τις μαδημένες αντιστασιακές δάφνες του. Παρουσίασε τους πολίτες της Κερατέας, οι οποίοι στην εκπομπή του κατήγγειλαν τον Μπομπολα και την κυβέρνηση ότι κατασκευάζουν XYTA στην Κερατέα.
Τι έγινε λοιπόν; Τον είχαμε παρεξηγήσει τον Λάκη; Είναι όντως η φωνή του λαού και η εκπομπή του το βήμα των καταπιεσμένων πολιτών κόντρα στα κατεστημένα συμφέροντα; Δεν θα δώσω ευθεία απάντηση. Θα αναφέρω μόνο ένα περιστατικό από το παρελθόν. Για χρόνια υπήρχε και νομίζω (έχω χάσει επεισόδια) υπάρχει μία ανοικτή και σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Κόκκαλη και το συγκρότημα του Αλαφούζου σχετικά με τον ρόλο της Ιντρακόμ στον ΟΤΕ και όχι μόνο. Πόσοι από τους πάντα καχύποπτους Έλληνες θεωρούν ως δεδομένη την προσήλωση της Καθημερινής στις αρχές του κράτους Δικαίου ως βασικού κινήτρου για τις αποκαλύψεις κατά του Σωκράτη; Γιατί λοιπόν να λέμε ότι ο Λαζό είναι κατ' ανάγκην σχεδόν ήρωας, γιατί έσπασε την ομερτά των ΜΜΕ.
Ας αφήσουμε όμως τα κίνητρα του Λάκη. Μπορεί και να είναι αγνά και να το' χουμε παρεξηγήσει το παλληκάρι. Ας δούμε το ίδιο το ζήτημα της Κερατέας. Κατ' αρχήν, γουστάρω εξέγερση που προκαλεί ξινίλα στο Μέγκα και στα λοιπά παραμάγαζα των επιχειρηματιών. Οι άνθρωποι αγωνίζονται, σε μεγάλο βαθμό συκοφαντούνται και σίγουρα ρισκάρουν αρκετά, όχι βέβαια τα πάντα. Εννοώ ότι αν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα κάποιοι είχαν ρίξει με καραμπίνες εναντίον αστυνομικών και δικαστικής λειτουργού θα ήταν ήδη στη φυλακή με απροσδιόριστο ορίζοντα κράτησης. Σε μία χώρα όμως που επικρατεί ο νόμος της βίας δεν στέκομαι σε αυτήν τη λεπτομέρεια. Δέχομαι ότι καλά κάνουν και δεν σέβονται τίποτα από ένα κράτος που δεν σέβεται τον εαυτό του. Το δέχομαι, δεν τους αποδίδω όμως τον χαρακτηρισμό των ηρωικών αγωνιστών, αλλά των τσαμπουκάδων. Μαγκιά τους.
Από εκεί και πέρα, πρέπει είναι πρότυπα προς μίμηση από κάποιους που ονειρεύονται εξεγέρσεις και κατεδάφιση της διαπλοκής επιχειρηματιών και πολιτικών; Κατηγορηματικά όχι. Λειτουργούν, κατά τη γνώμη μου, επί τη βάσει ενός τοπικισμού, στο πλαίσιο του οποίου η πραγματική κοινωνική ή οικολογική συνείδηση παραμένει αντικείμενο χλευασμού ή αφορμή φτηνής ρητορείας. Ωραία, ο Μπόμπολας είναι ό,τι είναι και δεχόμαστε ότι η κυβέρνηση σκίζεται για να του κάνει το χατήρι. Από εκεί και πέρα, κάπου δεν πρέπει να διαμορφωθεί χώρος διαχείρισης ή δεν ξέρω τι άλλο των σκουπιδιών; Διαφωνούν με τη μορφή του ΧΥΤΑ ή απλά θέλουν να πάνε τα σκουπίδια στο Κολωνάκι, στον Κολωνό ή στον κώλο του υπουργού, αρκεί να μην είναι στη γειτονιά τους;
Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν απαντήσεις σε όλα αυτά. Δεν τις είδαμε όμως στον Λάκη. Το σόου του έκανε ο άνθρωπος. Οι κάτοικοι της Κερατέας όμως χρωστούν κάποιες απαντήσεις, για να αποδείξουν ότι αξίζουν τη συμπαθεια ή ακόμη και την ενεργό συμπαράστασή μας. Περιμένουμε.

ΥΓ. Πολλοί άνθρωποι με επέπληξαν, ευγενικά είναι αλήθεια, για την επιφυλακτική στάση μου απέναντι στον αγώνα των κατοίκων. Μου έδωσαν μάλιστα πληροφορίες που με προβλημάτισαν σχετικά με την εμμονή για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ (βλ. σχετικές πληροφορίες σε παρακάτω σχόλιο).. Παρ' όλα αυτά, εμμένω στην επιφύλαξή μου για την προβολή της περίπτωσης από το Τσαντίρι.

1 σχόλιο:

  1. Στις ερωτήσεις σας θα βρείτε απαντήσεις εδώ http://antixyta.blogspot.com. Αν έχετε φυσικά όρεξη και χρόνο... Όσον αφορά την ιστορία με τις καραμπίνες, ναι έπεσαν τουφεκιές στον αέρα. Τα άλλα είναι μυθεύματα, όπως οι κατασκευασμένες κατηγορίες για κακουργήματα. Οι μόνες ευθείες βολές είναι με τους εκτοξευτήρες χημικών προς τους πολίτες.
    Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής το μόνο που επιθυμούν είναι να διαχειριστούν τα απορρίμματα που παράγουν οι ίδιοι, εντός των ορίων του δήμου και με συγχρονη μέθοδο. Δεν θέλουνε να τα πάνε αλλού.
    Ενδιαφέροντες σύνδεσμοι προς ενημέρωσή σας:

    Ο Αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου Κερατέας: http://www.mediafire.com/?sharekey=8d5c25928f908db66f98eed409d4fdc456277d62cde4513ef7e866bfb1230ce0

    Καταγγελία στην Unesco: http://issuu.com/antixyta/docs/keratea-unesco

    Υδατόρευμα Μουζάκι: http://www.youtube.com/watch?v=ABh8eOkzu-c

    Κριτήρια αποκλεισμού: http://www.youtube.com/watch?v=CUavUKeBfzo

    Ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή