Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑ, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δημήτρης Ρέππας, υπουργός μεταφορών, κατά κινήματος "Δεν πληρώνω": «...δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».
Όταν, βέβαια, λέει "κάθε άλλος Έλληνας", κατά πάσα πιθανότητα, σχεδόν βεβαιότητα, δεν εννοεί τον εαυτό του ως επιβάτη των ΜΜΜ. Μάλλον έχει να μπει σε λεωφορείο από φοιτητής (της οδοντιατρικής νομίζω), οποτε δεν τίθεται ζήτημα καταβολής αντιτίμου από τον ίδιο και για το εισιτήριο που δεν πληρώνουν οι αχρείοι παρτάκηδες.
Μήπως όμως εννοεί ότι πληρώνει το μη καταβληθέν αντίτιμο μέσω της φορολόγησης που τυγχάνει, όπως κάθε Έλληνας πολίτης; Εδώ πάω πάσο. Παραδέχομαι ότι ούτε ο κύριος Ρέππας ούτε οι υπόλοιποι Έλληνες πολιτικοί αμοίβονται δυσανάλογα πολύ σε σχέση με την ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους στην πατρίδα, στον τόπο, στον λαό, στο έθνος. Είναι δεδομένο για όλους τους Έλληνες ότι ο κύριος Ρέππας και οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί (υπάρχουν και ελάχιστοι κακοί) είναι πρότυπα κοινωνικής συνείδησης, ειλικρίνειας και τιμιότητας και οι φόροι που πληρώνουν βρίσκονται σε απόλυτα δίκαιη αντιστοιχία με τα εισοδήματά τους. 
Τελικά, γιατί έγραψα αυτό το αρθράκι; Αφού είχε δίκιο ο κύριος Ρέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου