Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ

Έπεσε και σκοτώθηκε από τον τρίτο όροφο του Υπουργείου Εργασίας ένας Αιγύπτιος, ενώ καθάριζε τα τζάμια. Όπως είπαν στα δελτία ειδήσεων ήταν ανασφάλιστος, ενώ παρανόμως δούλευε Κυριακή (για τρεις κι εξήντα προφανώς, συμπληρώνω εγώ).
Η πλάκα είναι ότι πριν δυο χρόνια, με αφορμή την περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το καθεστώς εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών καθαρισμού σε δημόσιους οργανισμούς. Πριν από έναν χρόνο ο Χρυσοχοϊδης έβαλε και προσωπικό στοίχημα για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον της Κούνεβα. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν, ενώ το ίδιο καθεστώς ζει και βασιλεύει. Δημόσιες υπηρεσίες εξακολουθούν να έχουν δοσοληψίες με εταιρείες που, όπως φάνηκε από το πρόσφατο περιστατικό, δεν εφαρμόζουν το εργατικό δίκαιο.
Σε μία σοβαρή χώρα μια τέτοια, καθυστερημένη μάλιστα, αποκάλυψη θα ήταν αρκετός λόγος για να παραιτηθεί η ηγεσία του Υπουργείου, εδώ όμως είμαστε μια ΠΟΛΥ σοβαρή χώρα. Υπάρχουν όντως, πολύ σοβαρές μπίζνες εν εξελίξει (τη σωτηρία της χώρας εννοώ) και πολύ σοβαρός παχυδερμισμός, για να ενοχλούμαστε από το θάνατο σκυλιών στο δρόμο ή μεταναστών που πέφτουν από κτήρια Υπουργείων. Πάω στοίχημα ότι πολλοί Έλληνες (και όχι μόνο πολιτικοί) θα αντιδρούσαν με την ίδια μνημειώδη γαϊδουριά. Ο νεοελληνικός πολιτισμός άνετα κερδίζει πανευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο και στο συγκεκριμένο τομέα.

1 σχόλιο:

  1. η πρόκειται για βαλτούς διεφθαρμένους σε εντεταλμένη υπηρεσία που ότι και αν γίνει δεν το κουνάνε , η απλά οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι και υπέρμετρα ασυνείδητοι . Ευθιξία ώρα μηδέν λοιπόν , σε συνεργασία βέβαια με τους ρουφιάνους ( δημοσιογράφους )
    Και πιο πολυ με εκνευρίζει η γενικότερη αδιαφορία του τύπου : " έλα μωρέ ελλαδα είμαστε δεν θα φτιάξουν ποτέ αυτά "
    και το ακόμη χειρότερο είναι που αν ήταν ελληνας ο θανόντας πιθανότατα θα είχαν βουίξει τα κωλοκαναλα και τα βόδια θα είχαν διαφορετική άποψη περί αυτου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή