Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ανάλυση-παρλάτα του Λαζόπουλου συνιστά διαχρονική αξία. Είναι ο μόνος διαχρονικός Υπουργός Προπαγάνδας. Επί προσφάτου διακυβερνήσεως από την επάρατον δεξιά (με εσάνς παλαιοπασόκ) αυτό ήταν φανερό, γιατί ήταν πιο ξεκάθαρες οι προοπτικές. Στηρίζουμε την ηθική μυγοσκοτώστρα Κωστάκη, μην γίνει καμιά πλάκα και τον φύγουν πριν το προβλεπόμενο.
 Τώρα, επί "σοσιαλισμού", παίζει το "κολυμπάμε σε θολά νερά" και διασφαλίζουμε ότι σε λίγο κανείς δεν θα βλέπει τίποτα από τη θολούρα. Ψιλοβρίζουμε Γιωργάκη, επί της ουσίας όμως τι λέμε στον συντηρητικό και βολεψάκια, κατά βάση, μέσο τηλεθεατή; Τα πράγματα είναι χάλια και η καταστροφή είναι δρομολογημένη, οπότε; Άντε να εκτονωθούμε με την κριτική του κώλου (στην κυριολεξία, καθώς οι κλανιές και η σκατολογία είναι must για τον Λάκη) και μετά, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουμε (ή και χωρίς να ψηφίσουμε), να συνεχίσουμε την απέλπιδα προσπάθεια να πιαστούμε από "ρεαλιστικές" λύσεις, συνεχώς, βεβαίως, αναμορφούμενες επί το ρεαλιστικότερον, όπως επιτάσσουν οι "ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό", που λέει και ο Χατζηνικολάου.
Κατά καιρούς, βέβαια, πετάει κάτι ηρωικά "Ο κόσμος θα σας διαλοστείλει όλους", "Ο κόσμος βράζει", τα οποία όμως είναι άσφαιρα εκ προμελέτης.  Ποιος κόσμος; Αυτοί που μέχρι τώρα ήταν βολεμένοι και το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν ατσαλάκωτοι, ακόμη κι αν ο διπλανός τους βουλιάζει; Είναι σαν να λέει διεκπεραιωτικά ο δάσκαλος σε μαθητές που μισούν το σχολείο ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στη διάρκεια του άνευρου και βαρετού μαθήματος. Είναι προφανές ότι δεν έχει σημασία μόνο τι λες, αλλά και σε ποιους το λες και σε ποιες συνθήκες.
Δεν ξέρω αν στο νέο σκηνικό που ετοιμάζεται ο Λάκης θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του. Γιατί όχι όμως; Μιλάμε για τον Άλκη Στέα της πολιτικής σάτιρας. Ευτυχείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου