Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ


Άλλο ένα θλιβερό, όσο και εξοργιστικό, περιστατικό προστέθηκε στη μακρά ιστορία του αίματος που εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες γράφεται στην περιοχή της Παλαιστίνης. Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι υπήρξαν πολλοί νεκροί και τραυματίες από την επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της αποστολής βοήθειας για τη Γάζα. Δεν είναι βέβαια πρωτοφανής η τακτική των Ισραηλινών να τονίζουν με εντυπωσιακό, όσο και αποκρουστικό βέβαια, τρόπο την πρόθεσή τους να εξαφανίσουν έστω και την υπόνοια αμφισβήτησης των επιλογών τους για το μέλλον της περιοχής. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που, δυστυχώς, έχει γίνει ρουτίνα. Αυτό που πραγματικά είναι ανήκουστο όμως, είναι η στάση των κυβερνήσεων και των Μ.Μ.Ε. ανά την υφήλιο, που κυμαίνεται από την "αντικειμενική" προσέγγιση μέχρι τη χλιαρή καταδίκη. Τι να λέμε όμως; Όταν για τον ισραηλινό στρατό, οι κανόνες εμπλοκής προβλέπουν τη χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον όποιου προβαίνει σε επίθεση με ράβδους και άλλα παρόμοια αντικείμενα, τα λόγια περιττεύουν. Παλιότερα τέτοια συμβάντα με εξόργιζαν και για έναν άλλο λόγο. Έδιναν τροφή στα φασιστάκια, για να κάνουν φανερή ή κρυφή αντισημιτική προπαγάνδα. Τώρα πλέον ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Πρόκειται για κοκορομαχίες μεταξύ φασιστών.
ΥΓ1. Κάποιοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι μεταξύ των ακτιβιστών ήταν ισλαμιστές φονταμενταλιστές, ακραία στοιχεία γενικότερα κ.ο.κ. Δεν με ενδιαφέρει, επίσης. Στο βαθμό που δεν έφεραν πυροβόλα όπλα είναι, απλά, θύματα βάρβαρης εγκληματικής ενέργειας.
ΥΓ2. Πολλοί φίλοι μού την είπαν άσχημα, καθώς θεώρησαν ότι χαρακτηρίζω ως φασίστες το σύνολο του ισραηλινού λαού. Προφανώς δεν εννοώ κάτι τέτοιο, προφανέστατα όμως πιστεύω ότι πάρα πάρα πολλοί Ισραηλινοί εμφορούνται από φασιστικές ιδέες, όπως άλλωστε και πάρα πολλοί Έλληνες. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι, προς το παρόν, τα θύματα των Ελλήνων φασιστών μετριούνται σε μερικές δεκάδες, ενώ των Ισραηλινών σε αρκετές χιλιάδες.
Με την ευκαιρία θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό από την Ίο προ εικοσαετίας, για να καταλάβετε ότι ο ακραίος ρατσισμός δεν είναι ξένος για το μέσο Ισραηλινό. Παρέα εικοσάρηδων (και βγάλε) Ισραηλινών τα πίνει συντροφικότατα με πλήθος άλλων ημεδαπών και αλλοδαπών συνομηλίκων έξω από κλαμπ περί την πέμπτη πρωινή. Ενώ η συζήτηση κινείται σε επίπεδο μπλαζέ καμάκι, ένας Ολλανδός κάνει το λάθος να αναφερθεί στην καταπίεση των Παλαιστινίων (μάλλον γιατί δεν είχε τίποτ' άλλο πλέον να πει). Ξανθό ισραηλινό μωρό αντιδρά με πάθος , ουρλιάζοντας "We fucked Arabs in the past and and we 'll fuck them forever!!!". Υπό την επήρεια του αλκοόλ η νεαρά Ισραηλινή, συνέχισε με μία σύντομη εξιστόρηση των νικηφόρων πολέμων του ένδοξου ισραηλινού στρατού. Αν λοιπόν στην Ίο, ξημερώματα, ακούς τέτοιες ιστορίες για αγρίους, κάτι σοβαρό συμβαίνει στην ισραηλινή κοινωνία.

7 σχόλια:

  1. Το ξέρω, το άκουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή την τελευταία αναφορά σας. Επίσης κατι σοβαρό και όχι μόνο φανατισμού συμβαίνει στην αλλη πλευρα, μπορείτε να δεις αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8 ή και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=RYmtaXQHEtw
    το οποίο θεωρω ακόμα πιο σοκαριστικό, δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ ότι κοριτσακια μπορούν να το υποστουν. Eίναι καλο να ξερουμε στην Ελλαδα τι συμβαίνει και στις δυο πλευρες. Και επιτελους να ξεχωρίσουμε τη Χαμας απο τους παλαιστίνιους που υποφερουν και εξαιτίας των ισραηλινών και εξαιτίας των ηγετών τους. Για αυτό όμως κανείς δε μιλάει στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανωνυμε, πριν δημοσιεύσεις, υιοθετώντας το, κάθε χοντροκομμένο προπαγανδιστικό ψεύδος, καλό θα ήταν να το έψαχνες λίγο. Δες εδώ http://tvxs.gr/node/54106/303321

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε δίκιο, ζητώ συγγνωμη, θα επρεπε να το είχα ψάξει καλύτερα. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Πρεπει να πω μάλιστα ότι χαρηκα που εκανα λαθος, γιατί η αρχική "είδηση" με είχε σοκαρει πολύ.
    Επι της ουσίας τώρα, με καθε ειλικρίνεια, πιστευω πως για τον κύκλο του αίματος και τον φανατισμό έχουν και οι δυο μεριές των ηγεσιών, και οι ισραηλινοί και οι παλαιστίνιοι, ακριβώς το ίδιο μερίδιο ευθύνης, και καμια πλευρα δεν την ενδιαφερει πόσοι άμαχοι θα θυσιαστουν όσο εκείνοι παίζουν τα βρώμικα τα παιχνίδια τους. Προσωπικά φοβαμαι περισσότερο τον θρησκευτικό φανατισμό, αλλά αυτό θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι προσωπική μου άποψη και θα ήθελε μεγάλη συζήτηση, πραγματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται απλοϊκό, αλλά μια και κάνεις λογο για ισόποση ευθύνη, νιώθω την ανάγκη να καταφύγω σε μία αναλογία. Όταν ένας δεκαπεντάχρονος πλακώσει στο ξύλο ένα εφτάχρονο, είναι αδιάφορο το ποιος φταίει. Κάθε νοήμων άνθρωπος, με στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης θα βοηθήσει το εφτάχρονο. Μη ζητάς λοιπόν να κρατήσω ίσες αποστάσεις από μία πυρηνική δύναμη σαν το Ισραήλ και από τους Παλαιστίνιους με τις ρουκέτες της απελπισίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρα από το σωστό και κατ' εμέ σχόλιο σου, θα ήθελανα συμπληρώσω όχι προς το ποιος έχει δίκιο, αλλά στο γεγονός ότι η μία εκ των δύο πλευρά, γράφει στα αρχίδια της όλο τον υπόλοιπο κόσμο "συμμάχους" ή μη, καταπατώντας διεθνείς νόμους και κάθε έννοια δικαίου, προκαλώντας με τις εγκληματικές της ενέργειες όλους μας. Το γεγονός είναι ότι έκαναν μια καλά οργανωμένη, στρατιωτική επίθεση σε ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων (έχουν κοινό την αγάπη τους για τους συνανθρώπους τους) και αντί να ξεσηκωθεί σύσσωμη Ε.Ε. και Αμερική, για άλλη μια φορά, οι ηγεσίες των, τους γλείφουν τα π@#$%^@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή