Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Μέσα στο γενικό χαμό έρχονται και οι φοιτητικές εκλογές. Αν δεν έβλεπα τις ενθουσιώδεις εγγραφές πολλών φοιτητών στα γκρουπ του facebook (ΔΑΠ, I love you, Βάψτε πράσινη την ΑΣΟΕΕ κ.λπ), ομολογουμένως θα το περνούσα στο ντούκου. Οι παραπάνω εγγραφές όμως μας γυρίζουν στα θεμελιώδη ζητήματα που σχετίζονται με την κατάρρευση μιας χώρας. Τόσο στον κόσμο μας πια; Για να μην παρεξηγηθώ ως γεροντοκόρος και δυσκοίλιος μεσήλιξ, επικροτώ τα γκρουπ που τιμούν την εθνική μας σταρ Τζούλια, τον Βασίλη Τερλέγκα ή τον μίστερ Εθνικά Μπούτια. Αδυνατώ όμως να κατανοήσω την εμμονή κάποιων δεκαοκτάρηδων, που θα ζήσουν σε μία πολύ χειρότερη Ελλάδα μετά από πολύ λίγα χρόνια (ίσως και μήνες), να ασχολούνται, έστω και για χαβαλέ, με τα αποκαϊδια ενός ξοφλημένου συστήματος.

4 σχόλια:

  1. Όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο ασχολούνται με τους Ράδιο Αρβύλα, τα διάφορα ριάλιτι, τη Τζούλια και τα λοιπά και τα λοιπά. Λόγω ηλικίας, δεν το παίρνεις και στα πολύ σοβαρά, οπότε απλά περιμένει κανείς να ωριμάσουν. Όμως αντί αυτού, αποβλακώνονται ακόμα περισσότερο, γίνονται πιόνια ενός σάπιου συστήματος, που όση φρεσκάδα, γοητεία και να έχουν τα μεγαλύτερα πλέον παιδιά, δεν αρκεί ούτε για να καλύψουν το βρωμερό και γερασμένο πρόσωπο της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ,
    κύριε Manuel γιατί διαγράψατε το σχόλιό μου και του παππού Τούρμπο?
    Το οτι συνοψίσατε το παραπάνω κείμενό σας σε μια μικρή παράγραφο είναι κρίμα. Λέγατε ωραία πράγματα. Αλλά τα σχόλιά μας γιατί διαγράφηκαν?
    Cliff Burton L.H.F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη συγγνώμη συγγνώμη !
    Λάθος post κοίταξα !
    Δεν τα διαγράψατε! :)
    Cliff Burton L.H.F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οργισμένος, 17χρονος Αντώνης15 Μαΐου 2010 στις 4:13 μ.μ.

    Μια τρανταχτή απόδειξη ότι οι του συστήματος έχουν φροντήσει να βρούν "συνεχιστές"!..

    " Κι ένας κόμπος στην καρδιά, όταν βλέπω ντουζίνες φοιτητών -και οχί μονο- νέων παιδιών, να προχωρούν με βήμα ταχύ προς τη συγκέντρωση (έτυχε) του ΠΑΣΟΚ, επευφημώντας δυνατά τον "Γιωργάκη" το αμερικανάκι..

    Και κλείνω σφιχτά τα μάτια και προσπαθώ

    να αποβάλω το νόημα των συνθημάτων που αντηχούν, και να τούς φανταστώ φοιτητές που κατηφορίζουν στο Πολυτεχνείο, φωνάζοντας για παιδεία, ελευθερία πραγματική και ένα κομμάτι ψωμί, όπως τότε..

    Άλλα μάταια
    ακόμη για τον "Γιωργάκη" φωνάζουν.. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή